ΝΕΑ

Ακούστε το νέο δεκάλεπτο single των Foo Fighters «The Teacher»

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Οι Foo Fighters κυκλοφόρησαν το «The Teacher», το τελευταίο single από το επερχόμενο 11ο άλμπουμ τους «But Here We Are».

Το δεκάλεπτο κομμάτι είναι το μεγαλύτερο τραγούδι που έχει ηχογραφήσει ποτέ το συγκρότημα και βλέπει τον Dave Grohl να ξεκινά με μια χαλαρή εισαγωγή κιθάρας και τελικά χτίζεται ένα τεράστιο κύμα ήχου. Αναφέρεται επίσης στον θάνατο του ντράμερ Taylor Hawkins και της μητέρας του Grohl, Virginia.

Σε σκηνοθεσία του καλλιτέχνη πολυμέσων Tony Oursler, το βίντεο που συνοδεύει το single είναι μια ταινία μικρού μήκους που περιλαμβάνει συγκινητικές εικόνες και βίντεο γυρισμένα από το συγκρότημα.

Ο σκηνοθέτης τράβηξε την προσοχή των Foo Fighters μέσω της δουλειάς του με τον David Bowie – συγκεκριμένα το βίντεο για το εμβληματικό single του Bowie τον Ιανουάριο του 2013 «Where Are We Now?».

Το «The Teacher» ακολουθεί τα προηγούμενα single του συγκροτήματος «Rescued», «Under You» και «Show Me How». Το «But Here We Are» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου μέσω της Roswell Records/Columbia Records.

Οι Foo Fighters έπαιξαν δύο συναυλίες για την επιστροφή τους , με την πρώτη να ήταν στο New Hampshire στις 24 Μαΐου και τη δεύτερη στο Boston Calling στις 26 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του σετ τους στο Boston Calling, το συγκρότημα βρέθηκε στη σκηνή από τον γιο του αείμνηστου ντράμερ Taylor Hawkins, Shane, για να ερμηνεύσει το "I'll Stick Around". Ο Shane έπαιξε στο παρελθόν το "My Hero" με το συγκρότημα στη συναυλία αφιερώματος του Taylor Hawkins στο Wembley Stadium τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αναφέροντας στο σετ Boston Calling των Foo Fighters, το NME έγραψε: «Το να πούμε ότι οι Foo Fighters αναζωογονούνται θα σήμαινε ότι κατά κάποιο τρόπο είχαν χαλάσει πριν, αλλά η νέα διάσταση και ορμή που προσθέτει το Freese στον ήχο τους τους δίνει μια απαλότητα και βάρος που σίγουρα θα τους δούμε να παραμένουν βασικός πυλώνας του rock'n'roll."

Οι συναυλίες είδαν το συγκρότημα να παρουσιάζει τον πρόσφατα ανακοινωμένο ντράμερ Josh Freese, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο μετά τον θάνατο του Hawkins πέρυσι.

Οι Foos διασκεύασαν το «March Of The Pigs» των Nine Inch Nails στο φεστιβάλ Sonic Temple στο Οχάιο στις 28 Μαΐου. Έπαιξαν μια μίξη από τραγούδια από τα συγκροτήματα με τα οποία έχει παίξει ο Freese για να τον συστήσουν στον κόσμο. Ένα από αυτά ήταν το "March Of The Pigs", με τον Freese να έχει παίξει στο παρελθόν για τους Nine Inch Nails μαζί με τους Paramore και τον Weezer.

Το συγκρότημα έχει ανακοινώσει επίσης μια σειρά από εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική - - και ο Grohl έχει πει επίσης ότι ορισμένες ζωντανές συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης στον ορίζοντα.