ΝΕΑ

Κυκλοφόρησε το νέο single των Foo Fighters «Show Me How», με τη Violet Grohl

Οι Foo Fighters κυκλοφόρησαν το "Show Me How", το πιο πρόσφατο single που μοιράστηκε από το επερχόμενο άλμπουμ τους "But Here We Are".

Το κομμάτι που κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου, είναι το τρίτο που κυκλοφόρησε από το 11ο στούντιο άλμπουμ τους — μετά από το «Under You» και το «Rescued». Διαθέτει επίσης μια guest φωνητική εμφάνιση από την κόρη του frontman, Violet Grohl.

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα κομμάτια, τα οποία θυμίζουν το πρώτο άλμπουμ τους του 1995, το «Show Me How» βλέπει τους βετεράνους της ροκ να εξερευνούν νέα εδάφη και να δημιουργούν μια ήρεμη επιτυχία επηρεασμένη από την ποπ που αντιπαραθέτει την κοινή ιδέα του συγκροτήματος.

Το τραγούδι συνοδεύεται επίσης από ένα χαλαρωτικό μουσικό βίντεο εμπνευσμένο από τη φύση σε σκηνοθεσία Tim Kellner. Δείτε το παρακάτω.

Από το επερχόμενο LP τους, «But Here We Are», οι Foo Fighters επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα δώσουν στους θαυμαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο την ευκαιρία να ακούσουν το νέο άλμπουμ, μια μέρα πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Περιγράφεται ως αποκλειστικό «Special Sunrise Event», η προεπισκόπηση θα πραγματοποιηθεί στη Νοτιοανατολική Αγγλία την 1η Ιουνίου και οι θαυμαστές μπορούν να κερδίσουν δύο δωρεάν εισιτήρια προπαραγγείλοντας το άλμπουμ.

Το άλμπουμ σηματοδοτεί την 11η κυκλοφορία του συγκροτήματος στο στούντιο και την πρώτη νέα μουσική μετά τον θάνατο του ντράμερ Taylor Hawkins.

Έχοντας συμμετάσχει στο συγκρότημα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο Hawkins πέθανε στην Κολούμπια πέρυσι, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με το συγκρότημα - ήταν 50 ετών. Μετά τον θάνατό του, ο Dave Grohl και ο συνεργάτης του πραγματοποίησαν αργότερα δύο συναυλίες αφιερώματος με αστέρια στη μνήμη του και νωρίτερα φέτος, επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν ως συγκρότημα.

Μετά από έντονες εικασίες, επιβεβαιώθηκε ότι ο Josh Freese (Paramore, Nine Inch Nails, Weezer) θα έπαιζε ως το νεότερο μέλος του ροκ συγκροτήματος, αν και τα τύμπανα στο επερχόμενο άλμπουμ ηχογραφήθηκαν από τον Grohl.

Στις 24 Μαΐου, το συγκρότημα παρουσίασε την πρώτη πλήρη ζωντανή εμφάνιση με το πλήρες line-up στο New Hampshire και έπαιξε για πρώτη φορά τέσσερα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ. Τα «Rescued», «Under You», «Nothing At All» και το ομότιτλο κομμάτι είχαν όλα το ζωντανό ντεμπούτο του και η Violet Grohl εντάχθηκε επίσης στη μπάντα στη σκηνή για να ερμηνεύσει μια διασκευή του κομματιού τους «Shame Shame» του 2020.

Ορισμένα από τα νέα τραγούδια προβλήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και, στο εξής, το συγκρότημα πρόκειται να παίξει φεστιβάλ όπως το Bonnaroo, το Louder Than Life και το Riot Fest.