ΝΕΑ

Ο Dr Dre γιορτάζει την 30η επέτειο του «The Chronic» με συλλεκτικά αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Ο Dr Dre ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης προς τιμήν του σημαντικού άλμπουμ του «The Chronic's 30th Years».

Αρχικά κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου 1992, μέσω της Death Row και Interscope Records και επανακυκλοφόρησε στις μεγάλες πλατφόρμες ροής τη 1η Φεβρουαρίου 2023.

Το Σάββατο (20 Μαΐου), η Interscope μοιράστηκε ένα teaser βίντεο στο Instagram, εξηγώντας πώς «παρουσιάζουν περήφανα το «The Chronic Masters», μια αργή σειρά εκδόσεων limited edition που τιμά τη διαχρονική κληρονομιά αυτού του κλασικού».

Σε συνεργασία με το Trophy και το Interscope, το «The Chronic Masters» θα αποτελείται από «αποκλειστικα releases καθ' όλη τη διάρκεια του έτους που θα αποτίουν φόρο τιμής στο θρυλικό έργο του Dr Dre».

Η πρώτη παρουσίαση περιλαμβάνει τρία έργα τέχνης φτιαγμένα από με από τις πραγματικές κασέτες ηχογράφησης που φωτογραφήθηκαν από τον Jeremy Deputat, σετ αντιγράφων «The Session Tapes» 1:1, Oversized Session Tapes Replicas και τέσσερα skateboards περιορισμένης έκδοσης.

Το «The Chronic» ξεκίνησε την καριέρα τόσο του Dre όσο και του Snoop Dogg, μετά την ιστορική επιτυχία του πρώτου σινγκλ «’’Nuthin’’ But A G Thang» που έκανε δημοφιλή το G-funk - ένα υποείδος της καλιφορνέζικης gangsta ραπ της δεκαετίας του '90 - πλέον συνώνυμο της εποχής.

Μιλώντας στο NME για το άλμπουμ, ο κωμικός Alex Thomas αποκάλεσε τον Dr Dre «την hip-hop εκδοχή του Quincy Jones» προσθέτοντας ότι «αυτό που έκανε με τους Snoop, Daz, Kurupt, Rage, Warren G και τους υπόλοιπους ήταν απίστευτο».

Επιπλέον, ο ράπερ Royce Da 5’9 σημείωσε ότι: «Ερωτευτήκατε όλο το καστ [στο άλμπουμ] και τους ακολουθήσατε όταν συνέχισαν να κάνουν τα δικά τους spin-off. Ήταν σαν ταινία της Marvel και όλοι ήταν σαν ένα σωρό γαμ@@νοι υπερήρωες».

Τον Μάρτιο, ο Snoop Dogg επανέφερε ολόκληρο τον κατάλογο της Death Row Records στις streaming πλατφόρμες. Αυτό έγινε αφού αφαίρεσε τα άλμπουμ τον Φεβρουάριο του 2022, όταν απέκτησε την ετικέτα από το MNRK Music Group.

Πέρυσι ο Snoop επιβεβαίωσε ότι εργαζόταν σε νέα μουσική με τον Dre για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Το ζευγάρι επανενώθηκε για το Super Bowl Halftime Show, μαζί με τους Eminem, Kendrick Lamar, Mary J. Blige και 50 Cent το 2022, πριν συμμετάσχουν στον γεμάτο αστέρια εορτασμό των 50 χρόνων hip-hop στα φετινά Grammys.

Έρχεται αφού ο Dre είπε ότι πέρασε τα τελευταία χρόνια δουλεύοντας σε υλικό αξίας τουλάχιστον δώδεκα άλμπουμ.

Πληροφορίες από το NME