ΝΕΑ

Το πρωτότυπο εξώφυλλο του άλμπουμ του Rolling Stones «It's Only Rock 'n Roll» βγαίνει σε δημοπρασία

Μην χάσετε την πρώτη δημοπρασία τέχνης του Gotta Have Rock and Roll (GHRR) με μια εντυπωσιακή συλλογή. Το GHRR είναι γνωστό για την επιμέλεια συλλογών αναμνηστικών χιπ-χοπ, ροκ εν ρολ και της ποπ κουλτούρας. Ωστόσο, αυτή η δημοπρασία θα παρουσιάσει τα εκπληκτικά έργα τέχνης τους. Μπορείτε να περιμένετε να δείτε έργα από διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Haring, Warhol, Picasso, Basquiat, Banksy, Koons και άλλοι. Ένα κομμάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα των λάτρεις της μουσικής και της τέχνης είναι το πρωτότυπο εξώφυλλο του άλμπουμ για το "It's Only Rock and Roll" των Rolling Stones, που δημιουργήθηκε από τον Guy Peelart.

Ο Peellaert ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους Rolling Stones στο πρώτο του βιβλίο, "Rock Dreams". Δεδομένου ότι το βιβλίο απεικονίζει τους Rolling Stones σε λιγότερο από το επιθυμητό φως, ο Peelaert τράβηξε την προσοχή των Rolling Stones. Παρά την αρνητική τους απεικόνιση, οι Rolling Stones τον προσέλαβαν για να κάνει το artwork του άλμπουμ για το πιο πρόσφατου δίσκου τους: "It's Only Rock 'n Roll" (IORR). Το εξώφυλλο του άλμπουμ του IORR απεικονίζει τα πέντε μέλη του συγκροτήματος να κατεβαίνουν μια μακριά σκάλα περιτριγυρισμένοι από «θαυμαστές».

Ο Peellaert πειραματίστηκε με χαρά ως ζωγράφος, εικονογράφος, γραφίστας και φωτογράφος. Μέσω των πολλαπλών μέσων που εφάρμοσε ο Peelaert, η τέχνη του δημιούργησε μια σκοτεινή πλευρά στο κίνημα της Ποπ Αρτ. Το 1974, το περιοδικό Elle τον αποκάλεσε «ο Μιχαήλ Άγγελος της ποπ», μια απόδειξη της επιδραστικής και συλλεκτικής τέχνης του, η οποία παραμένει σε ζήτηση μέχρι και σήμερα.

Αν και δεν είναι επιστήμη, η καλλιτεχνική μεθοδολογία για το εξώφυλλο του άλμπουμ IORR ακολούθησε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδικασία που προέρχεται από φωτογραφικό υλικό. Λόγω της ανάγκης για φωτογραφίες, ο Peellaert συγκέντρωσε χιλιάδες φωτογραφίες ροκ προσωπικοτήτων, πρόσωπα διασημοτήτων, μέρη σώματος, φόντο και άλλα αντικείμενα πιθανού ενδιαφέροντος. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτό θα εξελισσόταν σε ένα αρχείο εκπληκτικού μεγέθους. Για να προετοιμαστεί για το τελικό έργο τέχνης, ο Peelaert ξεκίνησε δημιουργώντας ένα πρόχειρο σκίτσο της μελλοντικής σύνθεσης, παρόμοιο με το storyboard μιας ταινίας μιας εικόνας. Αφού σχεδίασε τα γραφικά, ο Peelaert ζωγράφισε τα φόντο.

Ο Peellaert αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στην έρευνα εικόνων για το έργο τέχνης του. Αυτός και η ομάδα του θα χτένιζε σχολαστικά τα αποθηκευμένα υλικά τους και θα μάζευε νέες εικόνες για να χρησιμεύσει ως βάση για τις δημιουργίες του. Οι κύριες πηγές έμπνευσης του Peellaert ήταν τα περιοδικά και τα βιβλία που είχε συλλέξει κατά την εποχή της Pop Art. Επιπλέον, έπαιρνε εικόνες από φωτογραφικά πρακτορεία και έβγαζε φωτογραφίες ο ίδιος χρησιμοποιώντας μια κάμερα Polaroid. Όπως πολλοί καλλιτέχνες της εποχής του, ο Peellaert απαθανάτιζε συχνά φωτογραφίες ανθρώπων που γνώριζε, τον εαυτό του, ακόμη και αγνώστους για να προσθέσει στην εκτενή συλλογή του.

rolling stones

Η δημιουργία ενός φωτομοντάζ τόσο περίπλοκου όσο το εξώφυλλο του άλμπουμ "It's Only Rock and Roll" εδώ απαιτεί προσεκτική εξέταση πολλών στοιχείων. Ο Βέλγος καλλιτέχνης Guy Peelaert, γνωστός για την πρωτοποριακή του δουλειά στο είδος, χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνική που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των κεφαλιών των θεμάτων του με αυτά άλλων ατόμων, μια διαδικασία που απαιτεί ακριβή κλιμάκωση για να εξασφαλιστεί ένα συνεκτικό τελικό προϊόν. Αφού συναρμολογηθούν τα διάφορα στρώματα του φωτομοντάζ, η Peelaert εκτυπώνει τη σύνθεση σε έναν εξειδικευμένο τύπο φωτογραφικού χαρτιού, ενισχύοντας τη ζωντάνια και την επίδραση των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό οπτικά έργο τέχνης που είναι ταυτόχρονα καινοτόμο και προκαλεί σκέψη.

Αυτό το εξώφυλλο του άλμπουμ έχει μια μοναδική ιστορία και τώρα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε προσφορά για το πρωτότυπο έργο τέχνης, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του. Οι οπαδοί των Rolling Stones γνωρίζουν καλά τη σημασία αυτού του άλμπουμ και του εμβληματικού εξώφυλλου στην καριέρα του συγκροτήματος. Η ελάχιστη προσφορά ξεκινά από 100.000 $ και προβλέπεται ότι θα είναι πάνω από 200.000 $.

Πληροφορίες από το music-news.com