ΝΕΑ

Η Billie Eilish πρόκειται να εμφανιστεί σε εκδήλωση για το περιβάλλον στο Παρίσι!

Τον επόμενο μήνα, η Billie θα τραγουδήσει σε μια δωρεάν εκδήλωση με όνομα «Power Our Planet: Live In Paris» από την Global Citizen με στόχο να ωθήσουν τους παγκόσμιους ηγέτες και τον ιδιωτικό τομέα να δεσμευτούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, όπως έχουν κάνει ο Lenny Kravitz, H.E.R. και ο Jon Batiste.

Ο Λένι είπε σε μια δήλωση: «Η επόμενη γενιά κληρονομεί έναν πλανήτη που καταστρέφεται από την κλιματική αλλαγή.

«Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα με τις φωνές και τις πράξεις μας. Ελάτε μαζί μου στις 22 Ιουνίου, από όπου κι αν βρίσκεστε, και ενεργήστε σήμερα για να σώσετε το αύριο».

Ο αδερφός της Billie, FINNEAS, έχει επίσης ανακοινωθεί ως ειδικός καλεσμένος μαζί με τον Ben Harper και τον Mosimann για την εκδήλωση στις 22 Ιουνίου.

Υπό την αιγίδα του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η εκδήλωση θα «συγκεντρώσει τους παγκόσμιους ηγέτες που θα παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής του Νέου Οικονομικού Συμφώνου».

billie eilish

Η εκστρατεία «Power Our Planet» συνυποστηρίζεται από την πρωθυπουργό των Μπαρμπάντος, Mia Mottley, και ζητούν μια «σεισμική αλλαγή» στον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά συστήματα του κόσμου «λειτουργούν για να δώσουν στα φτωχά και αναπτυσσόμενα κράτη του κόσμου πρόσβαση στη χρηματοδότηση που χρειάζονται επειγόντως, να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στην καθαρή ενέργεια, να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους σε φυσικές καταστροφές και να αντιμετωπίσουν τις πιο επείγουσες ανάγκες τους".

Αυτό περιλαμβάνει την παρότρυνση των κυβερνήσεων, των τραπεζών και των μεγάλων εταιρειών να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έχουν ήδη δώσει, ενώ παράλληλα να απελευθερώσουν τη χρηματοδότηση και να διαθέσουν «έως και 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση» σε χώρες που έχουν ανάγκη, καθώς και ώθηση στη μετάβαση τους στην καθαρή ενέργεια.

Ο Μακρόν σχολίασε: «Χρειαζόμαστε έναν κόσμο με περισσότερη αλληλεγγύη. Οι κρίσεις πολλαπλασιάζονται και ο αριθμός εκείνων που εναποθέτουν την ελπίδα τους στην ειρήνη και την πολυμέρεια, θα αναπτυχθούν μόνο εάν εμείς, ως παγκόσμια κοινότητα, δείξουμε ότι είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους.»

«Επειδή η ανισότητα και η φτώχεια είναι τα αίτια των πολέμων του σήμερα και του αύριο. Γιατί δεν θα υπάρξει κλιματική μετάβαση παγκοσμίως αν δεν αγωνιστούμε για περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα.»

«Στα μισά του δρόμου προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, χρειαζόμαστε ένα νέο οικονομικό σύμφωνο μεταξύ όλων των χωρών, έτσι ώστε ο κόσμος του αύριο να είναι πιο ενωμένος».

Πληροφορίες από το music-news.com