ΝΕΑ

My Heart Will Go On: Το μουσικό αριστούργημα που σε κατακλύζει με συναισθήματα!

It’s an Easy top 500 song !

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το "My Heart Will Go On" είναι ένα μουσικό αριστούργημα που σε κατακλύζει με συναισθήματα και σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και αναμνήσεων. Αυτό το τραγούδι, που κυκλοφόρησε από την Celine Dion το 1997, αποτελεί το θρυλικό soundtrack της ταινίας "Τιτανικός".

Με μια μελωδία που αγγίζει τις ψυχές μας και μια εκπληκτική φωνή που μαγεύει, αυτό το τραγούδι μεταφέρει την επική ιστορία αγάπης και απώλειας μέσα από τη μουσική και τους στίχους. Οι στίχοι αναφέρονται στη δύναμη της αγάπης να επιβιώσει πέρα από το χρόνο και τις δυσκολίες, ακόμα και όταν ο κόσμος γύρω μας αλλάζει.

Με μια ενορχήστρωση που συνδυάζει κιθάρες, πλήκτρα και έγχορδα, το τραγούδι δημιουργεί μια ατμόσφαιρα συναισθηματικής επιβλητικότητας. Η Celine Dion προσφέρει μια συγκλονιστική ερμηνεία που την έχει κάνει θρύλο.

Το "My Heart Will Go On" είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Ποιος, όμως είναι το μυαλό πίσω από αυτό το αριστούργημα; Ή μάλλον, ποιοι;

Το τραγούδι έχει γραφτεί από δύο εξαίρετους δημιουργούς: τον συνθέτη James Horner και τον στιχουργό Will Jennings, μια συνεργασία αυτών των δύο ταλαντούχων καλλιτεχνών αποδείχθηκε μοναδική.

Ο James Horner έχοντας συνεργαστεί με τον στιχουργό Will Jennings σε προηγούμενες παραγωγές, οι δυο τους ξεκίνησαν την δημιουργία ενός τραγουδιού εμπνευσμένου από την επική ιστορία του "Τιτανικού".

Η συνεργασία ανάμεσα στον James Horner και τον Will Jennings απέδωσε καρπούς, καθώς το τραγούδι είναι το δεύτερο εμπορικότερο κομμάτι από γυναίκα τραγουδίστρια στην ιστορία, πουλώντας συνολικά πάνω από 18 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κέρδισε το 1998, το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα. Το 1999 σάρωσε και τα Grammys με 4 βραβεία, ενώ το τραγούδι συνέχιζε να είναι υποψήφιο για βραβεία μέχρι και το 2012.

Το τραγούδι - ύμνος έχει ερμηνευθεί και αγαπηθεί από πολλούς διάσημους που θέλησαν να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την αδυναμία τους για το κομμάτι. Μεταξύ άλλων, η Ariana Grande, η Jessie J και οι One Direction.

Η Celine Dion βρέθηκε και στο Carpool Karaoke με τον James Corden το 2019 και σε μια σκηνή που άφησε εποχή, βλέπουμε την τραγουδίστρια και τον παρουσιαστή σε ρόλο Jack και Rose σε συντριβάνι στο Las Vegas.

Έτσι, ο James Horner και ο Will Jennings αφήνουν το αποτύπωμα τους στη μουσική ιστορία με το "My Heart Will Go On" συνεχίζει να αγαπιέται και να εκφράζει την δύναμη της αγάπης.

Οι στίχοι του "My Heart Will Go On":

Every night in my dreams

I see you, I feel you

That is how I know you go on

Far across the distance

And spaces between us

You have come to show you go on

Near, far, wherever you are

I believe that the heart does go on

Once more, you open the door

And you're here in my heart

And my heart will go on and on

Love can touch us one time

And last for a lifetime

And never let go 'til we're gone

Love was when I loved you

One true time I'd hold to

In my life, we'll always go on

Near, far, wherever you are

I believe that the heart does go on (why does the heart go on?)

Once more, you open the door

And you're here in my heart

And my heart will go on and on

You're here, there's nothing I fear

And I know that my heart will go on

We'll stay forever this way

You are safe in my heart and

My heart will go on and on