ΝΕΑ

Η Demi Lovato μιλάει για τη διατροφική της διαταραχή και ενθαρρύνει τους θαυμαστές να ζητήσουν βοήθεια

Ο Μάϊος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και η Demi Lovato συνεχίζει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της και μοιράζεται το δύσκολο ταξίδι της με διατροφικές διαταραχές, τις αυτοκτονικές τάσεις και την κατάχρηση ουσιών.

«Η πρώτη φορά που πήγα για θεραπεία ήταν όταν ήμουν 18 ετών», είπε η Lovato στο News NOW με τη Savannah Sellers του NBC, σε μια συνέντευξη την Πέμπτη. «Έφυγα από το στάδιο της διατροφικής διαταραχής και έφτασα στον αυτοτραυματισμό και τα συναισθηματικά προβλήματα. Και όταν βγήκα, με αυτή την εμπειρία που απέκτησα, είπα είτε « θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό και μην πω τίποτα» ή «θα μοιραστώ την εμπειρία μου με δύναμη και ελπίδα ώστε να επηρεάσω κάποιο άλλο άτομο με θετικό τρόπο».

Συνέχισε λέγοντας, «Ήθελα να βοηθήσω άλλους. Μακάρι να είχα κάποιον να μιλήσω όταν ήμουν 13 ετών, είχα μια διατροφική διαταραχή και λιμοκτονούσα. Ήθελα κάποιος να μου πει ότι «Γεια, αυτό το πέρασα και εγώ και δεν χρειάζεται να διαλέξεις αυτή τη διαδρομή».

Η Lovato αποκάλυψε επίσης ότι η παραμορφωμένη αντίληψη της εικόνας του σώματός της ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, δεδομένου ότι το κοινό είχε επικεντρωθεί στην προώθηση μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς. «Όταν κοιτάζεις εικόνες ανθρώπων με τέλειο σώμα, αρχίζεις να κοιτάς τον εαυτό σου και αρχίζεις να ξεχωρίζεις και είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο όπου αυτό είναι ακριβώς μπροστά σου ανά πάσα στιγμή», θυμάται. «Μεγάλωσα σε μια χρονική περίοδο όπου το Hollywood ήταν πολύ, πολύ, πολύ αδύνατο και νομίζω ότι αυτό είχε πραγματικά αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική μου υγεία, που νομίζω ότι τροφοδοτούσε την υγεία μου με διατροφική διαταραχή."

Όσο για τους σημερινούς νεαρούς ενήλικες, η Lovato θέλει να διαδώσει το μήνυμα ότι είναι εντάξει να ζητάς βοήθεια όταν χρειάζεται. «Θέλω να ξέρουν ότι το να μιλάς με ανθρώπους και να ζητάς βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από εντάξει και είναι απολύτως αυτό που πρέπει να κάνεις», τόνισε.