ΝΕΑ

Η θρυλική Cher κλείνει τα 78!

Χρόνια Πολλά Cher!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Cher έχει υπάρξει μια εξέχουσα προσωπικότητα στη βιομηχανία του θεάματος για πάνω από έξι δεκαετίες και έχει γίνει είδωλο για πολλούς καλλιτέχνες και όχι μόνο.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως back-up τραγουδίστρια, κάτι που δεν κράτησε πολύ καθώς σύντομα δημιούργησε ένα μοσυικό ντουέτο με τον σύζυγό της, Sonny Bono, με το όνομα Sonny & Cher.

Στη δεκαετία του 1960, οι Sonny & Cher έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά σχήματα στον κόσμο, με επιτυχίες όπως το "I Got You Babe" και το "The Beat Goes On". Η χαρακτηριστική φωνή και η αίσθηση της μόδας της Cher την έκαναν icon και έγινε γνωστή για το τολμηρό και avant-garde στυλ της.

Μετά τον ξαφνικό χωρισμό του ντουέτου στη δεκαετία του 1970, η Cher ξεκίνησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ και single. Ξεκίνησε επίσης να ασχολείται με την υποκριτική, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως το "Silkwood" και το "Moonstruck", για το οποίο κέρδισε ένα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, η Cher συνέχισε να κυκλοφορεί μουσική και να παίζει σε ταινίες, με την ίδια πλέον να είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της ποπ κουλτούρας ακόμη και σήμερα.

Σήμερα, η θρυλική Cher κλείνει τα 78 και εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας τα 5 αγαπήμενα μας τραγούδια!

1. Believe

2. If I Could Turn Back Time

3. Strong Enough

4. Dov'e L'Amore


5. Bang Bang