ΝΕΑ

Victoria De Angelis των Måneskin: Η Ιταλία είναι «ακόμα πολύ συντηρητική» όσον αφορά την ομοφυλοφιλία

Μεγαλωμένη στο Βατικανό, η Victoria De Angelis των Måneskin πέρασε δύσκολα στην προσπάθεια να αποδεχτεί την σεξουαλικότητα της και να μην νιώθει άβολα. Όπως είπε, στην Ιταλία, όπου και μεγάλωσε η μουσικός, είναι ακόμη πολύ συντηρητικοί σε ότι αφορά το θέμα της ομοφυλοφιλίας και της σεξουαλικότητας γενικότερα.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη, η 23χρονη, η πόλη που μεγάλωσε είναι αρκετά παραδοσιακή και δεν είναι "ανοιχτή" στην αποδοχή της διαφορετικότητας και ειδικότερα των queer ατόμων. Με το Βατικανό να είναι μια πολύ μικρή χώρα στη μέση της Ρώμης, η σεξουαλικότητα της Victoria τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον στους κατοίκους, ενώ την έκαναν να νιώσει άβολα για αυτό που είναι.

«Θυμάμαι όταν άρχισα να βγαίνω για πρώτη φορά με κορίτσια, ένιωσα τους ανθρώπους να με κοιτάζουν έντονα. Αυτά τα πράγματα μπορούν πραγματικά να σας κάνουν να νιώθετε άβολα, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση σε σύγκριση με αυτό που αντιμετωπίζουν οι άλλοι άνθρωποι. Αλλά εξακολουθώ να εύχομαι να γίνει κάτι απολύτως φυσιολογικό», είπε.

«Είναι πολύ συντηρητικά ακόμα, στην Ιταλία», είπε. «Είναι μια πολύ καθολική χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν, εξαιτίας αυτού, ότι είναι αμαρτία να είσαι ομοφυλόφιλος. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να το ξεπεράσουν αυτό.

Αλλά ελπίζουμε ότι οι νεότερες γενιές ανοίγουν περισσότερο το μυαλό τους, και ακόμη κι αν είναι θρησκευόμενοι, μπορούν να μάθουν να σεβασμό και ανοχή απέναντι σε ανθρώπους που έχουν απλώς τη δική τους σεξουαλικότητα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα που ξεκινά τώρα στην Ιταλία, αλλά θα χρειαστεί ακόμα χρόνο», κατέληξε.