ΝΕΑ

Έκλειψη, πάλι! Ποιους επηρεάζει και τι θα μας εκ-λείψει, πάλι!

Προβλέψεις από 1 έως και 7 Μαΐου 2023

Aπό τον Ιωσήφ Ίνσουπ

Έφτασε η εβδομάδα της δεύτερης έκλειψης, οπότε, ας θυμηθούμε λίγο τι συμβαίνει όταν έχουμε μία έκλειψη. Αστρονομικά, είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα ουράνιο σώμα εισέρχεται στη σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος, με αποτέλεσμα να χάνει μέρος της φωτεινότητάς του ή να μην μπορεί να παρατηρηθεί ολόκληρο ή μέρος του. Τη συγκεκριμένη εβδομάδα, η Γη μας είναι αυτή που θα μπει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, με την τελευταία δηλαδή να είναι στη σκιά της Γης, η οποία και δημιουργείται από τον Ήλιο. Αφού σας έκανα το κεφάλι καζάνι με τα αστρονομικά, πάμε και στα αστρολογικά μας, όπου εκτός της έκλειψης, αυτήν την εβδομάδα συμπρωταγωνίστρια θα είναι η Αφροδίτη που, πριν κάνει την είσοδό της στον Καρκίνο (θα σας πω την άλλη εβδομάδα για αυτό), θα συναντηθεί πρώτα με τον Ποσειδώνα, κάτι που θα επηρεάσει τα μεταβλητά Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς (κατά κύριο λόγο τους γεννημένους τις τελευταίες πέντε ημέρες). Αμέσως μετά, η λεγάμενη θα συναντηθεί με τον Δία και θα επηρεάσει Κριούς, Δίδυμους, Λέοντες και Υδροχόους.

Η έκλειψη επηρεάζει τους παρακάτω:

Σκορπιούς που είναι γεννημένοι από 6 έως 8/11 και όσους έχουν πλανήτες από τη 13η έως τη 15η μοίρα του Σκορπιού (εγώ π.χ. έχω τη Σελήνη μου)

Ταύρους που είναι από 4 έως και 6/5 και όσους έχουν πλανήτες από τη 13η έως τη 15η μοίρα του Ταύρου

Λέοντες που είναι γεννημένοι από 6 έως 8 /8 και όσους έχουν πλανήτες από τη 13 έως τη 15η μοίρα του Λέοντα (έχω την Αφροδίτη μου)

Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 3 έως 5/2 και όσους έχουν πλανήτες από τη 13η έως τη 15η μοίρα του Υδροχόου.

Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 5/5 ώρα 17:33:30, στη 14 μοίρα του Σκορπιού.

Σας έφερα ως παράδειγμα τον δικό μου χάρτη για να καταλάβετε ότι, παρόλο που είμαι Καρκίνος με ωροσκόπο Ζυγό και με μία πρώτη ματιά θα έλεγα ότι δε με αφορά η έκλειψη, επηρεάζει δύο προσωπικούς μου πλανήτες και αυτό σημαίνει ότι θα είναι από τις πιο στερητικές και έντονες που θα περάσω. Καλό, λοιπόν, είναι να μπείτε σε ένα site, να βάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία (ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης) και να δείτε πού έχετε τον κάθε πλανήτη. Αν σας δυσκολεύει αυτό, στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα και θα σας πω αν έχετε πλανήτες σε ανάλογη θέση. Πολλά είπα πάλι, οπότε πάμε να διαβάσουμε τις προβλέψεις μας, μη ξεχνώντας τον ωροσκόπο μας, διότι δεν είμαστε μόνο το ζώδιό μας.

ΚΡΙΟΣ

Μπροστάρηδές μου, η έκλειψη για εσάς γίνεται στον Οίκο που εξετάζουμε τα χρήματα που δεν είναι δικά μας, τέτοιου είδους είναι ενός δανείου που έχετε πάρει από την τράπεζα, τα οικονομικά τ@ συντρόφου, όπως και τα περιουσιακά του. Μπορεί επίσης να ασχοληθείτε με τη φορολογική σας δήλωση ή κάποιο δημόσιο ταμείο. Καλό θα ήταν να ανοίξετε λίγο το μυαλό σας και να σκεφτείτε διάφορους τρόπους που μπορεί να έχετε οικονομικές απολαβές μέσω τρίτων, ένα απλό παράδειγμα είναι μια κληρονομιά, οπότε και αυτό να περιμένετε να παίξει. Έχουμε ξαναπεί ότι, σε κάθε έκλειψη κάτι χρειάζεται να “χάσουμε” για να γίνει χώρος και να έρθει το καινούργιο στη ζωή μας. Ε, τώρα συνδυάστε το με την κληρονομιά για να σταματήσω να γράφω μακάβρια. Στον ίδιο τομέα εξετάζουμε και το σεξ, αλλά όχι το καθημερινό, αυτό που γίνεται λίγο μηχανικά και υποχρεωτικά. Μιλάω για το άλλο, το καλό που γίνεσαι ένα με τον άλλον και δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα. Την επιθυμία θα έχετε για τέτοιου είδους σεξ, αν το κάνετε κιόλας θα είστε από τους τυχερούς. Για τα πιο ψαγμένα Κριάρια, υπάρχει η πιθανότητα να θελήσουν να ανακαλύψουν τα μυστήρια της ζωής, για παράδειγμα μπορεί να έρθει σε κάποιον να πάει να κάνει ύπνωση ή ταντρικό μασάζ. Θα σας πω και δυο λόγια για την Αφροδίτη που θα συναντηθεί με τον Δία και σας θα φέρει ευκαιρίες να προωθήσετε τον εαυτό και τα σχέδιά σας μέσα από το διαδίκτυο, τα social, μπορεί να βοηθήσουν και τα αδέλφια σας σε αυτό. Αν δεν έχετε, τότε μπορεί να είναι τα ξαδέλφια ή κάποιος γείτονας.

ΤΑΥΡΟΣ

Πασάδες μου, η έκλειψη σας αφορά άμεσα διότι η Σελήνη, που είναι και αυτή που θα κρυφτεί, βρίσκεται ακριβώς απέναντί σας, ελπίζω να μη σηκώσατε το κεφάλι σας να τη δείτε τώρα που σας είπα ότι είναι απέναντι, αστρολογικά εννοώ. Αυτό σημαίνει ότι θα σας απασχολήσουν οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής σας. Μπορεί να είναι από έναν μόνιμο ή όχι σύντροφο, μέχρι έναν αντίπαλο ή έναν συνεργάτη. Όλοι όσοι κατέχουν έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, αυτή την περίοδο, αυτοί είναι που θα σας εκλείψουν κιόλας. Πρακτικά, λοιπόν, να περιμένετε ότι ένας χωρισμός ή μια λύση επαγγελματικής συνεργασίας είναι προ των πυλών. Ενημερώνω ότι οι εκλείψεις έχουν διάρκεια έναν χρόνο, είστε και σταθερό ζώδιο εσείς, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα αντιλαμβάνεστε σε πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι, άρα έχουμε καιρό ακόμα για να εκδηλωθούν τα γεγονότα. Το καλό που συμβαίνει όταν έχουμε έκλειψη είναι ότι αυτό που θα μας λείψει, γίνεται επίτηδες ώστε να γίνει χώρος και να έρθει το επόμενο, το οποίο θα είναι και σαφώς καλύτερο. Να θυμάστε ότι κάθε τέλος, ακόμα και ένας χωρισμός, λέμε ότι είναι ένας μικρός θάνατος. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να πονέσετε -μεταφορικά πάντα- για αυτήν την απώλεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια που θα νιώθετε έτσι, να θυμάστε ότι κάτι άλλο θα αναπληρώσει αυτήν την απώλεια. Άρα δε στεναχωριόμαστε, κοιτάξτε να πάτε να φάτε κάτι τώρα, γιατί σας έπεσαν βαριά αυτά που είπα, και θέλετε λίγο να ισιώσετε. Για το ποιοι επηρεάζεστε κατά κύριο λόγο μπορείτε να ανατρέξετε στην εισαγωγή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πολυλογάδες μου, θα σας ξεκινήσω με την έκλειψη που είναι και λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα εκεί και θα κλείσω με την Αφροδίτη που θα είναι λίγο πιο γλυκά τα πράγματα, λέμε τώρα. Λοιπόν, αυτή η έκλειψη θα σας επηρεάσει - ή καλύτερα θα ήταν να πω θα σας στερήσει, κάτι που έχει να κάνει με κάποια καθημερινή σας συνήθεια, με την εργασία που κάνετε για να βγάλετε τα προς το ζην ζει, με τη γυμναστική, με την υγεία, με τη διατροφή, με το κατοικίδιό σας. Όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετοί τομείς όπου θα επηρεαστείτε. Αυτό που μπορείτε να περιμένετε είναι ότι κάτι από όλα αυτά θα αλλάξει. Πρώτα θα πρέπει να τελειώσει, όχι και με τον πιο εύκολο τρόπο, με σκοπό να ξεκινήσει κάτι άλλο καλύτερο. Απλά παραδείγματα είναι ας πούμε να αλλάξετε δραστικά την διατροφή σας, όχι επειδή θα το θέλετε, αλλά επειδή θα χρειαστεί. Μπορεί να έχουν ανέβει ας πούμε τα τριγλυκερίδια, η χοληστερίνη ή εντοπίστηκε γενικότερα ένα μικρό θεματάκι υγείας, το οποίο θα σας επιβάλλει και την αλλαγή της διατροφής σας ή την ενασχόλησή σας με τη γυμναστική. Μπορεί ο γιατρός να σας πει ότι είναι πιο απλά τα πράγματα και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, έτσι ώστε να κάνετε το απαραίτητο περπάτημα που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος. Να μην ξεκινήσω να αναφέρω όλα τα υπόλοιπα οφέλη που θα έχετε αν κάνετε μία τέτοια πράξη. Πάμε τώρα και στην Αφροδίτη που μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι στο ζώδιό σας και τα δώρα της θα τα δώσει στους γεννημένους των τριών τελευταίων ημερών του ζωδίου. Το πρώτο ραντεβού που θα κάνει είναι με τον Ποσειδώνα και εκεί τα πράγματα θα έχουν τη μορφή του απροσδιόριστου, θα υπάρχει μία θολούρα σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα καριέρας και κοινωνικής προβολής. Αυτό μέχρι τις τέσσερις του μήνα, οπότε μέχρι τότε καλό θα ήταν να μην δοκιμάσετε να κάνετε κάτι που έχει σχέση με επαγγελματικά θέματα. Στις 5 του μήνα, όμως, θα συναντηθεί με τον Δία με τέτοιον τρόπο που θα σας δοθούν εκπληκτικές ευκαιρίες μέσα από τον φιλικό σας κύκλο ή κάποια κοινωνική ομάδα. Κάτι θα γίνει, κάτι θα ακούσετε, οπότε σας θέλω τους γνωστούς Δίδυμους, δηλαδή επικοινωνιακούς και κοινωνικούς, έτσι ώστε να αρπάξετε οποιαδήποτε ευκαιρία ακούσετε για να αναδείξετε τον ίδιο σας τον εαυτό και τα ταλέντα σας. Με υπέροχα νέα σας έκλεισα, καλή εβδομάδα να έχετε και σας εύχομαι τα καλύτερα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ομοζωδιακοί μου, δεν μπορώ να πω ότι η έκλειψη μας επηρεάζει σε πρώτο βαθμό, αλλά ως παιδιά της Σελήνης δεν υπάρχει περίπτωση να τη βγάλουμε καθαρή. Όσοι διαβάσατε την εισαγωγή θα είδατε ότι παρόλο που είμαι Καρκίνος με Ζυγό (δύο παρορμητικά δηλαδή), η έκλειψη που γίνεται σε σταθερό με αφορά άμεσα - και δε θέλω να σας γράψω τίποτα, θέλω να σας πω τον πόνο μου κι εγώ, δεν το δικαιούμαι; Τέλος πάντων, η έκλειψη λατρεμένα μου Καρκινάκια θα μας επηρεάσει στον τομέα χαρά, διασκέδαση, παιδιά και δημιουργία. Να σας το κάνω λίγο πιο σαφές, για έναν καλλιτέχνη μπορεί να τελειώσει μία συνεργασία και όχι με τον καλύτερο τρόπο, με σκοπό όμως να έρθει μία άλλη καλύτερη πρόταση ή να εμπνευστείτε κάτι δικό σας και έτσι να γίνετε ευρύτερα γνωστός. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί είναι για όσους έχουν παιδιά, να τους λείψουν. Για παράδειγμα, να είστε Καρκίνος, να έχετε παιδιά και να χρειαστεί (γιατί έτσι θα γίνει), να υποχρεωθείτε δηλαδή να είστε σε απόσταση από εκείνα. Αυτό όπως προείπα είναι θετικό, διότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μία κατάσταση έτσι ώστε μετά να τα ευχαριστηθείτε περισσότερο. Ένα άλλο που μπορεί να συμβεί είναι να έχουμε την επιθυμία να πάμε σε κάποιον χώρο διασκέδασης που θα μπορούμε να παίξουμε τυχερά παιχνίδια και να κερδίσουμε. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα να τα χάσουμε όλα, οπότε δεν ξέρω αν κάποιος θέλει να πάρει αυτό το ρίσκο, προσωπικά δε θα το έπαιρνα. Γενικότερα, κρατήστε στον νου σας ότι θα εκλείψει κάτι που μας προσφέρει χαρά, το τι είναι αυτό για τον καθένα είναι πολύ υποκειμενικό, πάντως κάποια αρχετυπικά πράγματα, εκτός από τα προηγούμενα που είπα, είναι το φλερτ και το χόμπι μας. Αφού μας τελειώσει ό,τι είναι να μας τελειώσει, κάτι που θα γίνει με σκληρό και υποχρεωτικό τρόπο, μετά θα μας έρθει και η κατάσταση που θα είναι πολύ καλύτερη.

ΛΕΩΝ

Λαμπερά μου Λιοντάρια, είστε από τα ζώδια του σταθερού σταυρού, κάτι που σημαίνει ότι επηρεάζεστε και εσείς από την έκλειψη που γίνεται στις 5 Μαΐου, στη 14η μοίρα των σταθερών. Για περισσότερες λεπτομέρειες στο ποιοι επηρεάζεστε, ανατρέξτε στην εισαγωγή. Ο τομέας που πρόκειται κάτι να σας εκλείψει με σκοπό να έρθει κάτι άλλο, είναι αυτός του σπιτιού και της οικογένειας. Μία περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι να χρειαστεί να κάνετε μία αναγκαστική μετακόμιση. Μπορεί να του την έχει δώσει του ιδιοκτήτη και να σας πει έτσι ξαφνικά ότι χρειάζεται να μετακομίσετε. Μπορεί να βγει κάποια ζημιά στο οίκημά σας και εκτός από την ταλαιπωρία που θα περάσετε από τους μάστορες, να κάνετε αναγκαστικά και μία ανακαίνιση. Μπορεί να σας απασχολήσει κάποιο πρόσωπο της οικογένειάς σας, και μάλλον ανδρικό θα είναι, αλλά μην το δέσετε και κόμπο. Ενημερώνω ότι οι αλλαγές που αναφέρω για το ακίνητό σας, υπάρχει περίπτωση να γίνουν και στο ακίνητο το οποίο χρησιμοποιείτε για την επιχείρησή σας, αν έχετε κάτι τέτοιο. Ένα άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι να ακούσετε μία πολύ καλή ευκαιρία για να αγοράσετε ένα σπίτι, αλλά για να γίνει αυτό να πρέπει να πουλήσετε το δικό σας ή κάποιο κτήμα που έχετε από τους προγόνους σας. Τα Λιοντάρια που είναι ψυχικά πιο ευαίσθητα, υπάρχει περίπτωση να έχουν και την αίσθηση ότι όλα αυτά που πρόκειται να περάσουν, σα να τα έχουν ξαναζήσει παλαιότερα, σε μία άλλη ενσάρκωση ας πούμε. Αυτά για την έκλειψη, παιδιά, πολλά σας τα ‘πα, να σας πω και δυο λόγια για την Αφροδίτη που θα βρεθεί με τον Δία και θα σας δώσει ευκαιρίες που θα έχουν να κάνουν με τους φίλους και το εξωτερικό. Υπάρχει περίπτωση, δηλαδή, ένας άνθρωπος ο οποίος ανήκει στην «ομάδα» σας, να σας πει κάτι που θα έχει σχέση με το εξωτερικό (ή μπορεί να είναι και ο ίδιος από εκεί) και αυτό το κάτι -όχι, δεν εννοώ “αυτό το κάτι που θέλω” της Καιτούλας που θα την κάνει σαν τρελή να τον θέλει- αυτό που θα σας πει ο φίλος σας, μπορεί να έχει να κάνει με κάποια ανώτερη γνώση, με κάποια ξένη κουλτούρα ή πολιτισμό ή και με το πιο κουλό από όλα, με τη θρησκεία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ταξιλάτρεις μου, η έκλειψη για εσάς γίνεται στον τρίτο Οίκο, οπότε κάτι θα σας λείψει από εκεί και θα σας έρθει κάτι άλλο. Αυτό ήταν, δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Τι, δε σας άρεσε αυτή η επιλογή; Άντε, καλά, θα σας πω δυο λόγια. Αυτό που θα σας λείψει από αυτήν την έκλειψη θα έχει να κάνει με το μεταφορικό, το κινητό, τα αδέλφια, τα ξαδέλφια, τον φούρναρη, τον ιχθυοπώλη, τον μανάβη, όλο το σούπερ μάρκετ, τους συμμαθητές σας από το δημοτικό, ακόμα και με τους συμμαθητές από το φροντιστήριο αγγλικών Στρατηγάκης. Κάποιος λοιπόν από όλους αυτούς θα σας λείψει, μπορεί κυριολεκτικά, μπορεί και μεταφορικά. Το θέμα με τις εκλείψεις είναι ότι κάτι χάνουμε και όχι με τον πιο εύκολο τρόπο. Δηλαδή από όλους τους προαναφερόμενους τομείς, όλο και κάτι θα “χάσετε” και θα γίνει με τέτοιον τρόπο που θα σας επηρεάσει αρκετά. Για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξετε κινητό, όχι γιατί θέλετε, αλλά γιατί πρέπει είτε γιατί σας το έκλεψαν είτε γιατί το χάσατε. Μπορείτε να κάνετε και τις υπόλοιπες αναγωγές με τα υπόλοιπα πρόσωπα, μην τα γράφω και όλα. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί με αυτήν την έκλειψη είναι να σας έρθει η επιθυμία να μάθετε μία καινούργια γνώση από την αρχή. Θα χρειαστεί, δηλαδή, σε αυτό που θα πάτε να εκπαιδευτείτε, να νιώσετε και πάλι σαν παιδιά του δημοτικού, με την έννοια ότι θα καταβάλλετε προσπάθεια για την καινούργια σας γνώση. Αν είχατε κανονίσει κάποια μικρή απόδραση, να περιμένετε τα πράγματα να μην πάνε όπως ακριβώς τα θέλετε, κάποια αναβολή, κάποια καθυστέρηση, έχουμε και τον ανάδρομο Ερμή - μην ξεχνιόμαστε. Θα σας πω άλλο ένα αστρολογικό γεγονός, για να κλείσω. Μέχρι τις τέσσερις του μήνα, καλό θα ήταν να είστε λίγο προσεκτικοί σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα σας και τον σύντροφό σας. Κάτι συμβαίνει με αυτούς τους δύο τομείς και η κρίση σας δε θα είναι τόσο καθαρή για να μπορέσετε να πάρετε κάποια απόφαση. Λίγο υπομονή θα χρειαστεί να κάνετε και από τις 5 του μήνα τα πράγματα θα είναι πιο καλά.

ΖΥΓΟΣ

Ομορφιές μου, αυτήν την εβδομάδα δε θα σας πω και τόσο ευχάριστα πράγματα, καθώς η έκλειψη σας επηρεάζει στον οικονομικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αδειάσει το πορτοφόλι σας, να μείνετε δηλαδή πανί με πανί. Σας το λέω από πρώτο χέρι, έχω ωροσκόπο Ζυγό και, πιστέψτε με οικονομικά είμαι στα πιο χάλια που έχω υπάρξει ποτέ! Καθόλου δε μας ανησυχεί αυτό, (θα με πείτε λίγο ζαβό τώρα) διότι αυτό γίνεται για να μας δώσει ένα μάθημα. Μη με ρωτάτε τι μάθημα είναι αυτό που πρέπει να μείνουμε ρέστοι, απλώς να θυμάστε ότι αυτό γίνεται με σκοπό να γεμίσει αργότερα το πορτοφόλι μας (ελπίζω σύντομα γιατί σε λίγο θα τρώω τα πόδια μου). Όπως καταλάβατε, παιδιά, το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσει πάρα πολύ το οικονομικό κομμάτι. Θα επαναξιολογήσουμε όλους τους πόρους εισοδήματός μας και θα αποφασίσουμε αν αυτό που κάνουμε μας εξυπηρετεί ή όχι. Για τα πιο φιλοσοφημένα Ζυγάκια, αυτή η επαναξιολόγηση μπορεί να έρθει και στις ηθικές μας αξίες. Έχουμε ξαναπεί ότι όταν μιλάμε για οικονομικά, μιλάμε και για τις αξίες μας, καθώς και αυτές είναι κάτι που κατέχουμε. Είναι γνωστό ότι τα ζυγάκια έχουν ακριβό γούστο, κάτι που αυτήν την περίοδο θα γίνει πιο έντονο. Δε φτάνει που δεν έχουμε λεφτά, η επιθυμία μας για την απόκτηση αντικειμένων τα οποία δεν τα σηκώνει η τσέπη μας θα είναι έντονη. Για παράδειγμα, εγώ έχω λυσσάξει να πάρω iWatch. Έλα όμως, που δεν το χρειάζομαι, αλλά εγώ το θέλω. Θα κάτσω στα αυγά μου και θα το κάνω γαργάρα, το ίδιο θα πρότεινα να κάνετε και εσείς σε οτιδήποτε θέλετε να αγοράσετε. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και ανάδρομο Ερμή και τέτοιες αγορές δεν τις κάνουμε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Λατρεμένοι κρυψίνοι μου, είστε αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Η έκλειψη γίνεται στο ζώδιό σας και έχει και ωροσκόπο Σκορπιό. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι πρόκειται να σας συμβεί. Πρώτα από όλα ενημερωθείτε στην εισαγωγή για το ποιους ακριβώς επηρεάζει η συγκεκριμένη έκλειψη… Τώρα που ενημερωθήκατε, διαβάστε προσεκτικά. Οι αλλαγές που πρόκειται να νιώσετε θα έχουν να κάνουν πάνω από όλα με τον εαυτό σας. Είστε σταθερό ζώδιο, κάτι που σημαίνει ότι δε σας αρέσουν με τίποτα οι αλλαγές, αλλά είναι απαραίτητες κάποιες φορές. Θα τσινήσετε, θα κλωτσήσετε, δε θα θέλετε να αλλάξετε τίποτα. Έλα όμως που το σύμπαν δε νοιάζεται καθόλου για το τι θέλετε εσείς, αλλά για το τι πρέπει να κάνετε. Να περιμένετε, λοιπόν, να αλλάξετε την εμφάνισή σας ή τον τρόπο που πλασάρεστε στην κοινωνία. Αν σκεφτόσασταν καιρό να κάνετε κάποια καλαισθητική επέμβαση, ίσως τελικά τώρα να το κάνετε το βήμα. Πιο απλές αλλαγές είναι ένα καινούργιο κούρεμα, ολική αποτρίχωση, αλλαγή χρώματος μαλλιών και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε που επηρεάζει την εξωτερική σας εμφάνιση. Κάτι άλλο που θα συμβεί με αυτήν την έκλειψη είναι ότι θα δώσετε μεγάλη σημασία στο πώς βλέπετε και αντιλαμβάνεστε τη ζωή γενικότερα. Για να σας βοηθήσω λίγο να καταλάβετε τις αλλαγές που θα νιώσετε, θα σας πω ότι θα αισθανθείτε σαν το μυθικό πουλί Φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του. Ναι, δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αυτή η αλλαγή θα είναι “επώδυνη”, αλλά άκρως απαραίτητη για να προχωρήσετε στη ζωή. Θα ήθελα να θυμάστε ότι οι εκλείψεις έχουν διάρκεια έναν χρόνο, οπότε όλα αυτά που σας λέω δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά και να συμβούν δεν είμαι σίγουρος ότι εσείς θα τα πάρετε πρέφα αμέσως. Είπαμε, είστε σταθερό ζώδιο και τα πάντα τα αντιλαμβάνεστε πιο αργά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Χαρούμενοί μου, είναι λίγο κόντρα αυτό που θέλω να σας γράψω με τη φύση σας, αλλά τι να κάνουμε, αστρολόγος είμαι και πρέπει να σας τα πω. Αυτό που θα σας φέρει η έκλειψη θα έχει να κάνει με κλεισούρα και ενδοσκόπηση. Θα χρειαστεί να βουτήξετε στα βαθιά και εννοώ την ψυχολογία σας, καθώς αυτή είναι που θα σας απασχολήσει. Θα χρειαστεί να κάνετε την αυτοκριτική σας, μία ενδοσκόπηση για το πώς αντιλαμβάνεστε τη ζωή και για το πού πάτε (φιλοσοφικά μιλώντας πάντα). Αν αισθάνεστε εδώ και καιρό μία εσωτερική ψυχολογική πίεση, να ξέρετε ότι αυτή η έκλειψη θα σας δώσει το κουράγιο να πάτε σε έναν ειδικό να μιλήσετε. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί, είναι να έχετε την επιθυμία να έρθετε σε επαφή με κάποια άτομα, αλλά να μη θέλετε να το κοινοποιήσετε πουθενά. Θα έχετε, κοινώς, κρυφές και μυστικές επαφές (πονηρούληδες). Αν ανήκετε στην κατηγορία των Τοξοτών που ενδιαφέρονται για τη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό, τότε ένας τρόπος για να αποφύγετε την κλεισούρα και να εκτονώσετε την ενέργεια της έκλειψης είναι να δώσετε όλο το ενδιαφέρον σας στις παραπάνω πράξεις. Μπορείτε να βρείτε έναν συνάνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά σας και να του την προσφέρετε ή να γραφτείτε σε κάποιον εθελοντικό σύλλογο και μέσω αυτού να βοηθήσετε μία ομάδα ανθρώπων που το έχει ανάγκη. Δεν είναι άσχημη ούτε δύσκολη αυτή η έκλειψη, απλώς λίγο μοναχική για εσάς. Ένα άλλο αστρολογικό γεγονός που θα σας επηρεάσει, είναι η συνάντηση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Αυτοί οι δύο θα βρεθούν στους τομείς σπίτι και σχέση. Με αυτούς τους δύο τομείς να ξέρετε ότι θα υπάρξει κάποια απογοήτευση, κάτι θα θέλετε να κάνετε στο σπίτι σας ή με την οικογένειά σας και @ σύντροφός σας θα φέρει αντιρρήσεις. Αν δε γίνει αυτό, τότε να περιμένετε @ σύντροφός σας να τσακωθεί με τους γονείς σας ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Αν δε γίνει ούτε αυτό, στείλτε μου ένα dm να μάθω με ποιον τρόπο μπλέχτηκαν το ακίνητο και οι γονείς σας με τ@ σύντροφο και τον συνεργάτη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εργασιομανείς μου, έρχεται αυτή η έκλειψη για να σας κάνει λίγο πιο Δίδυμους. Τι εννοώ με αυτό, ότι πολλοί από εσάς θα έχετε την επιθυμία να μπείτε σε μία ομάδα, σε ένα κοινωνικό σύνολο. Μπορεί να σας έρθει η επιθυμία να γραφτείτε στον φιλοζωικό σύλλογο της γειτονιάς ή σε όποιον σύλλογο εσείς επιθυμείτε. Γενικότερα, θα σας έρθει η επιθυμία να γίνετε πιο κοινωνικοί και να αναπτύξετε τον φιλικό σας κύκλο. Ακόμη και σπίτι να κάθεστε (όχι κυριολεκτικά, γιατί εσείς δεν κάθεστε ποτέ), εννοώ εσείς να μην κάνετε κάποια κίνηση, να δείτε που οι φίλοι σας θα είναι αυτοί που θα σας βγάλουν από το σπίτι και θα σας κοινωνικοποιήσουν. Ενημερώνω ότι για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα κάτι να χάσετε, ξέρω πολύ καλά ότι αυτό δεν ακούγεται ωραίο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μπορεί για παράδειγμα να συμβεί μία παρεξήγηση με έναν φίλο σας, και έτσι να διαλυθεί η φιλία. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και τον ανάδρομο Ερμή, ευνοούνται τέτοιες παρεξηγήσεις, και έτσι να επέλθει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση. Μπορεί να είστε εγγεγραμμένοι σε έναν σύλλογο, αλλά να διαπιστώσατε ότι δε σας αντιπροσωπεύουν τελικά ιδέες του, οπότε και να αποχωρήσετε. Αν είστε παντρεμένοι δύο ή τρεις φορές, τότε να περιμένετε ότι θα ασχοληθείτε με τ@ δεύτερ@ σύζυγ@. Αυτήν την εκδοχή τη δίνουν οι Αμερικανοί αστρολόγοι, αλλά αυτοί είναι και λίγο ζαβοί, εγώ την πληροφορία μετέφερα, εσείς κάντε την ότι θέλετε. Αυτά είχα να σας πω και να σας ενημερώσω ότι δεν επηρεάζεστε και σε πρώτο βαθμό από την έκλειψη, οπότε όλα αυτά που περιγράφω μπορεί να γίνουν σε πιο μικρό βαθμό από ό,τι μπορεί να τα φαντάζεστε. Η άλλη εβδομάδα, παιδιά, είναι καλύτερη που θα μπει η Αφροδίτη στον Καρκίνο, δηλαδή απέναντί σας, τα καλύτερα έρχονται - ετοιμαστείτε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μοναδικοί Υδροχάοι μου, είστε και εσείς από τα σταθερά ζώδια που επηρεάζονται από την έκλειψη. Ο τομέας που θα δείτε την έλλειψη και αργότερα τη λάμψη, έχει να κάνει με την καριέρα σας και τη φήμη. Πρακτικά σημαίνει ότι θα αλλάξετε καριέρα επειδή, όπως το λέει η λέξη έκλειψη, κάτι θα πρέπει να σας λείψει πρώτα, για να έρθει κάτι άλλο καλύτερο στη θέση του. Για εσάς είναι η κοινωνική σας εικόνα και, όπως προείπα, η καριέρα. Ναι, καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην ακούγεται πολύ ωραίο αυτό, αλλά το πιο πιθανόν είναι να αλλάξετε δουλειά και όχι με τον πιο εύκολο τρόπο, να αναγκαστείτε δηλαδή να το κάνετε. Για να γίνει αυτό, σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει μία απόλυση ή παραίτηση, η οποία το πιο πιθανόν είναι να σας κάνει έξαλλους. Δε θέλω να μου στεναχωριέστε, διότι το σύμπαν με σοφία εποιήθηκε και θα σας φέρει αργότερα το πολύ καλύτερο που λέγαμε. Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο και δε χάσετε τη δουλειά σας, τότε να ξέρετε ότι το πιο πιθανόν είναι να πάρετε μία πολύ καλή προαγωγή. Αν το καλοσκεφτείτε, και αυτό το τέλος της καριέρας σας είναι για την θέση που είχατε, αλλά η αρχή για μία άλλη. Το καλό με όλες αυτές τις αλλαγές είναι ότι θα αρχίσετε να κάνετε παρέα με άτομα που έχουν ένα κοινωνικό κύρος ας πούμε, θα είναι δηλαδή “γνωστοί” στην Ελλάδα μας. Υπάρχει πάντα βέβαια και η περίπτωση, επειδή είστε και αντιδραστικά στοιχεία, να τα βροντήξετε όλα στον αέρα από μόνοι σας, έτσι, γιατί σας την έδωσε και θέλετε να κάνετε την επανάστασή σας. Σε αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είστε γεννημένοι για να αντιδράτε. Σημειώστε ότι, αν συνηγορεί όλο το ωροσκόπιό σας, υπάρχει περίπτωση να λάβετε και ξαφνική δημοσιότητα. Αν γίνει αυτό, φίλοι Υδροχάοι, παρακαλείστε να μη με ξεχάσετε!

ΙΧΘΕΙΣ

Ονειρεμένα μου Ψαράκια, και σ’ εσάς για την έκλειψη θα πω, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους. Για εσάς, λοιπόν, πραγματοποιείται στον 9ο Οίκο και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε αλλαγές σε αυτά που αντιπροσωπεύει ο συγκεκριμένος τομέας. Πολύ θα ήθελα να ξέρατε τι σημαίνει αυτό, για να μην κάθομαι να σας γράφω, αλλά μάλλον δεν έχετε ιδέα, οπότε είμαι υποχρεωμένος (χαρούμενος ήθελα να πω!) να το κάνω για εσάς. Θα σας έρθει η επιθυμία να μελετήσετε θέματα που έχουν να κάνουν με: ξένους ανθρώπους, πολιτισμούς και κουλτούρες, με κάποια ανώτερη γνώση όπως είναι η αστρολογία, η αστρονομία, η ψυχολογία, η αρχιτεκτονική, τα μαθηματικά, η Γεωμετρία και άλλα. Αν δε σας ψήνουν όλα αυτά, τότε μπορεί να ασχοληθείτε με θέματα πίστης και θρησκείας (θυμηθείτε το άρθρο 13 του Συντάγματός μας που μιλάει περί ανεξιθρησκείας, οπότε μπορείτε να ασχοληθείτε με όποια πίστη εσείς θέλετε). Αν είχατε κάποια σχέση με τον νόμο ή κάποιο δικαστήριο που εκκρεμούσε, τότε υπάρχει περίπτωση και αυτό να σκάσει μύτη αυτήν την περίοδο. Για τα πιο ταξιδιάρικα Ψαράκια, μπορεί όλη αυτή η ενέργεια να εκδηλωθεί διαφορετικά, δηλαδή να σας έρθει η επιθυμία να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι (διότι και σε αυτόν τον τομέα σάς επηρεάζει η έκλειψη) και μέσα από αυτό το ταξιδάκι να αναθεωρήσετε τις πνευματικές σας ιδέες. Μπορεί για παράδειγμα να πάτε στα Ιεροσόλυμα, στα Μετέωρα ή στο Άγιο Όρος αν είστε άντρας, και έτσι να ‘ρθείτε σε επαφή με τον πνευματικό σας εαυτό, αλλά και άλλους πνευματικούς ανθρώπους. Εδώ που τα λέμε, μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς να κάνετε κάτι από όλα τα προηγούμενα, έτσι απλά για διακοπές. Το σημαντικότερο που συμβαίνει σε μία έκλειψη, είναι ότι κάτι πρέπει πρώτα να χάσετε για να έρθει κάτι άλλο καλύτερο στη θέση του. Το έχω πει εκατοντάδες φορές αυτό και θα συνεχίσω να το λέω μέχρι να βγάλουν κάλους τα δάχτυλά μου ή μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου. ‘Ο,τι κι αν γίνει να παραμείνετε θετικοί και να θυμάστε ότι την επόμενη εβδομάδα μπαίνει η Αφροδίτη στον Καρκίνο, ένα άλλο υδάτινο ζώδιο και μόνο χαρμόσυνα νέα θα σας φέρει!

Αυτά από εμένα, ευχαριστώ που με διαβάσατε, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα - αν την έχω βγάλει καθαρή από την έκλειψη.