ΝΕΑ

Νέα σειρά podcast: Ok BOOMER! Δύο νέοι της Gen Z τοποθετούνται για όλα όσα τους απασχολούν

Οι περισσότεροι εξ ημών είμαστε ιδιαίτερα εξοικοιωμένοι με τους "millennials", που στα ελληνικά τους αναφέρουμε και ως «τα παιδιά της χιλιετίας». Είναι όλοι όσοι εμφανίστηκαν σε τούτο τον πλανήτη κυρίως τη δεκαετία του ’80, ενηλικιώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και βίωσαν μέσα σε όλα την παγκόσµια οικονοµική κρίση του 08 και όλα όσα έφερε η παγκοσµιοποίηση.

Ποιοι ακολούθησαν;

Η Generation Z (Gen Z) ή γενιά Ζ στα ελληνικά, μία γενιά που ταυτίστηκε με την επανάσταση του διαδικτύου και των social media καθότι μεγάλωσε με (και μέσα σε) αυτά, για αυτό και ονομάζεται και iGen. Αυτή λοιπόν η γενιά έχει φωνή και θέλει να συμμετέχει και να έχει λόγο για όλα αυτά που συμβαίνουν και που την αφορούν άμεσα, σε όλα αυτά που για την ώρα στο τιμόνι των αποφάσεων βρίσκονται οι boomers (η γενιά που προηγήθηκε των millennials).

Εδώ λοιπόν έρχεται αυτό το νέο podcast OK BOOMER! Δύο Gen Zers, ο Βασίλης και ο Χρήστος έχουν πάρει μια απόφαση: δεν αντέχουν να ακούν μόνο τους boomers να μιλούν για πολιτική και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό. Στην προσπάθεια τους αυτή, γεννήθηκε μεταξύ άλλων, το "Ok Boomer", το podcast της «ΝΕΟΝ Προτζεκτ».

Στο πρώτο επεισόδιο του “Ok Βoomer”, ο Χρήστος και ο Βασίλης λοιπόν βουτάνε κατευθείαν στην επικαιρότητα. Αφού μας συστήσουν τη ΝΕΟΝ θα μας εξηγήσουν γιατί πρέπει να μας απασχολούν τα επεισόδια στη Γαλλία και τι παίζει τελικά με το νερό και τις ιδιωτικοποιήσεις. Για επιστημονικό back up έχουν καλεσμένο τον επίκουρο καθηγητή οικονομικών Μάνο Πυριωτάκη ο οποίος έρχεται με φόρα…κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο του Essex.

Ακούστε το πρώτο τους επεισόδιο με ένα κλικ εδώ:

Και στο Spotify