ΝΕΑ

Τα ρούχα του Freddie Mercury βγαίνουν σε δημοπρασία!

Με τον τίτλο "Freddie Mercury: A World of his Own", πρόκειται να βγεί σε δημοπρασία η συλλογή των πραγμάτων του Freddie Mercury. Μεταξύ άλλων, βρίσκεται μια χτένα για μουστάκι, χειρόγραφοι στίχοι, κοστούμια και το εμβληματικό στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Στην συλλογή οι ενδιαφερόμενοι θα βρούν τους χειρόγραφους στίχους του τραγουδιστή όταν δούλευε το «We are the Champions» των Queen. Το αντικείμενο αναμένεται να πωληθεί έως και 300.000 στερλίνες. Στο σπίτι του Mercury στο Kensington, βρίσκουμε διάσημους και πανάκριβους πίνακες, κρύσταλλα, ιαπωνική τέχνη και υφάσματα. Το σπίτι του, ήταν το καταφύγιο του, το μέρος που πέρασε τις τελευταίες του στιγμές, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στις 24 Νοεμβρίου 1991.

Μερικοί από τους πίνακες θα παρουσιαστούν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ πριν πουληθούν σε δημοπρασία.

Μεταξύ των αντικειμένων είναι και το πασίγνωστο στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που φορούσε στην τελική ερμηνεία του «God Save the Queen» στο Knebworth το 1986.

freddie mercury

Άλλα αντικείμενα της συλλογής περιλαμβάνουν μια μικρή ασημένια χτένα για μουστάκι Tiffany & Co, 11 ακουαρέλες του Ρώσου καλλιτέχνη art deco Erté, έναν πίνακα του 1880 του James Jacques Tissot, της μούσας και ερωμένης του καλλιτέχνη, Kathleen Newton (υπολογίζεται ότι θα φτάσει έως και 600.000 στερλίνες), και την ακουστική κιθάρα Martin D-35 του 1975 του Mercury στην αρχική της θήκη.

freddie mercury

Η έκθεση θα βρίσκεται στην γκαλερί Sotheby's του Λονδίνου τον Αύγουστο, με τα 1.500 περίπου αντικείμενα από το Garden Lodge να εκτίθενται. Θα ακολουθήσουν έξι δημοπρασίες τον Σεπτέμβριο.

Από τα έσοδα της πώλησης θα επιχορηγηθεί το Mercury Phoenix Trust και το Elton John AIDS Foundation.