ΝΕΑ

Ο Jungkook των BTS κάνει δωρεά 750.000 δολαρίων σε νοσοκομεία παιδιών

Ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Jungkook των BTS της K-pop boyband έκανε μια δωρεά για να στηρίξει ένα νοσοκομείο παίδων στη Σεούλ.

Την Τρίτη 18 Απριλίου, τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης Yonhap News Agency και το Korea JoongAng Daily ανέφεραν ότι ο Νοτιοκορεάτης μουσικός καλλιτέχνης δώρισε 100 δισεκατομμύρια ₩ (περίπου 750.000 δολάρια ΗΠΑ) στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων της Σεούλ. Σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου, η δωρεά του Jungkook θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση ιατρικών εξόδων για παιδιά που προέρχονται από νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Τα οποία θα ενταχθούν στο σχέδιο ολοκληρωμένου κέντρου φροντίδας του νοσοκομείου.

«Ελπίζω ότι η δωρεά μου μπορεί να βοηθήσει λίγο τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και ελπίζω ότι τα παιδιά μπορούν να χαμογελάσουν ξανά», δήλωσε ο Jungkook σε ένα δελτίο τύπου. Σύμφωνα με την Korea JoongAng Daily, το νοσοκομείο ευχαρίστησε τον αστέρα της K-pop για τη φιλανθρωπία του, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες τους είναι δύσκολο να συντηρηθούν χωρίς τέτοιες δωρεές.

Το 2020, τα μέλη του BTS και η δισκογραφική τους Big Hit Entertainment (τώρα γνωστή ως HYBE) δώρησαν 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ στο Black Lives Matter. «Είμαστε συγκινημένοι από τη γενναιοδωρία των BTS και των συμμάχων σε όλο τον κόσμο που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα για τις ζωές των Μαύρων», δήλωσε τότε η διευθύνουσα σύμβουλος του Black Lives Matter, Kailee Scales.

Το 2021, το boyband δώρισε επίσης ένα σετ ρούχων που φορούσαν στο μουσικό τους βίντεο «Life Goes On» στη δημοπρασία Grammy Week Auction. Η συνολική αξία των ενδυμάτων υπολογίστηκε σε περίπου 30.000 δολάρια.