ΝΕΑ

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Κερτ Κομπέιν

Από τον Νείμ Ντερβίσι

O Kurt Cobain ήταν ένα σύμβολο της Generation X αφού πρωτοστάτησε στη grunge rock σκηνή με το συγκρότημα Nirvana και αποτέλεσε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Δυστυχώς, πίσω από τη φήμη κρυβόταν ένα εξαιρετικά ταραγμένο άτομο που βίωνε μεγάλη πίεση θεωρώντας ότι οι άνθρωποι πίστευαν ότι αποτελούσε τον «οεκπρόσωπο μιας ολόκληρης γενιάς». Αυτή ακριβώς η πίεση της δημοφιλίας του, μαζί με τα προσωπικά του ζητήματα με τον εθισμό και την κατάθλιψη, οδήγησαν τον Κομπέιν να αυτοκτονήσει στις 5 Απριλίου του 1994 σε ηλικία μόλις 27 ετών. Άλλος ένας καλλιτέχνης δυστυχώς που μπήκε στην καταραμένη "Λέσχη των 27".

Η κληρονομιά που άφησε πίσω σίγουρα δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Kurt Cobain εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον ροκ σταρ των Nirvana.

Ηχογράφησε το «Nevermind» ενώ ήταν άστεγος

Όντας άστεγος, ο Κομπέιν συνήθιζε είτε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του είτε στο σπίτι της μητέρας του. Ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση, ο Cobain ηχογράφησε με επιτυχία το τραγούδι «Nevermind» το οποίο πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Όταν το έπαιξε για πρώτη φορά στη μαμά του, δικαίως προέβλεψε ότι αυτό το τραγούδι θα του άλλαζε τη ζωή.

Μισούσε το "Smells Like Teen Spirit"

Ο Kurt Cobain είπε ότι το τραγούδι είχε σκοπό να είναι ένα αστείο και να ξεσκίσει τους Pixies, αλλά όταν έγινε τεράστια επιτυχία, ο Cobain το βαρέθηκε και αρνήθηκε να το παίξει στις συναυλίες του. Έπαιζε το τραγούδι περιστασιακά, αλλά συχνά τον "υποχρεώνανε", ειδικά από την παράσταση Top of the Pops του BBC. Αστείο γιατί αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να το γνωρίζουν αυτό. Περίεργο, γιατί το Smells Like Teen Spirit είναι μακράν το πιο δημοφιλές τους τραγούδι.

Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αρκετές φορές

Σύμφωνα με την τότε σύζυγό του Courtney Love, ο Cobain αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τρεις φορές. Τον Μάρτιο του 1994, κλείστηκε σε μια ντουλάπα γεμάτη όπλα και φάρμακα. Η Λάβ κάλεσε την αστυνομία και αφαίρεσε αμέσως τα αντικείμενα. Ο Κομπέιν τελικά αυτοκτόνησε τον επόμενο μήνα.

Μισούσε τον Αξλ Ρόουζ

Ο Kurt Cobain ήταν πολύ ανοιχτός για τα συναισθήματά του για τον frontman των Guns N' Roses, Axl Rose, ο οποίος ήταν "αντίπαλος" από τα MTV VMA του 1992 μέχρι και το τέλος του.

Kurt Axl

Ήθελε να ονομάσει το τελευταίο άλμπουμ των Nirvana "I Hate Myself and Want to Die"

Όταν τον ρωτούσαν πώς ήταν, ο Kurt αστειευόταν συχνά «Μισώ τον εαυτό μου και θέλω να πεθάνω» με μια σαρκαστική αίσθηση του χιούμορ. Αρχικά ονόμασε έτσι το 3ο άλμπουμ των Nirvana, αλλά ο μπασίστας Krist Novoselic είπε ότι ήταν κακή ιδέα, οπότε το ονόμασαν "In Utero".