ΝΕΑ

Αυτό το ήξερες για την Celine Dion;

Χρόνια Πολλά Celine Dion!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Celine Dion είναι μια τραγουδίστρια που σίγουρα μας έχει κάνει να συγκινηθούμε.

Από τα τραγούδια της μέχρι την ζωή της, μας συγκινεί το πάθος της για το τραγούδι και την οικογένειά της. Ακόμα και αν νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα για εκείνη, υπάρχουν μερικά πράγματα που μας ξεφεύγουν.

Ο Easy 97.2 γιορτάζει τα γενέθλια, της μοναδικής ερμηνέυτριας με ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στη μουσική της! Μείνετε συντονισμένοι στον αέρα του Easy 97.2 και ακούστε τα αγαπημένα μας τραγούδια και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Σήμερα, που η Celine Dion έχει γενέθλια, την μαθαίνουμε λίγο καλύτερα και διαβάζουμε 8 facts που ίσως δεν γνωρίζουμε για την ζωή της.

1) Υπάρχει δρόμος με το όνομα της στον Καναδά!

Η Celine Dion γεννήθηκε στο Charlemagne του Quebec, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο Montreal του Καναδά. Το συμβούλιο της πόλη όταν η τραγουδίστρια έγινε παγκοσίως γνωστή, για να την τιμήσει αποφάσισε να δώσει το όνομα της σε έναν από τους κεντρικούς του δρόμους.

2) Είναι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας!

Η τραγουδίστρια είναι η μικρότερη ανάμεσα σε 14 αδέλφια. Μάλιστα η σχέση τηε με την μουσική ξεκίνησε πριν καν γεννηθεί καθώς οι γονείς της, της έδωσαν το όνομα της από το τραγούδι “Céline” του γάλλου τραγουδιστή Hugues Aufray.

3) Κέρδισε την Eurovision το 1988!

Η Celine Dion μόλις είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα παγκοσμίως, αποφάσισε να εκπροσωπίσει την Ελβετία στον Διαγωνισμό της Eurovision. Με το τραγούδι Ne Partez Pas Sans Moi (Don't Leave Without Me) κέρδισε την 1η θέση και η φήμη της έφτασε αμέσως σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

4) Έχει αρνηθεί βραβείο

Η Celine Dion το 1990 κέρδισε το βραβείο για τη καλύτερη αγγλόφωνη ταργουδίστρια στα Felix Awards. Μάλιστα κέρδισε παραπάνω από βραβείο στην καριέρα της. Η Dion, λοιπόν, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καθώς όπως η είπε η ίδια «Δεν είμαι αγγλόφωνη τραγούδιστρια και το κοινό το αναγνωρίζει αυτό. Όπου και ν απάω στον κόσμο λέω ξανα και ξανα πως είμαι περήφανη που είναι από το Quebec». Το βραβείο αυτό το είχε κερδίσει για το άλμπουμ «Unison».

5) Το “My Heart Will Go On” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της!

Ενώ η Dion κέρδισε το πρώτο της Grammy με το Soundtrack του «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» το 1991, το τραγούδι του Τιτανικού την στιγμάτισε σίγουρα. Το “My Heart Will Go On” το οποίο κυκλοφόρησε το 1998 μαζί με την ταινία έγινε το «σήμα κατατεθέν» της τραγουδίστριας. Την ίδια χρόνια κέρδισε, 1 βραβείο Oscar, 1 βραβείο Golden Globe και 4 βραβεία Grammy. Ακόμη και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια στην Ιστορία.

6) Δεν της άρεσε αρχικά το “My Heart Will Go On”.

Όταν το τραγούδι έγινε επιτυχία η Celine αποκάλυψε στο Billboard πως όταν είχε πρωτοακούσει το κομμάτι δεν της άρεσε. Ήταν επίσης ανήσυχη για το αν έπρεπε να τραγουδήσει ακόμη ένα Soundtrack σε τόσο κοντινή περίοδο με το προηγούμενο. Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια «Δεν σκεφτόμουν την ταινία, ούτε το ραδιοφώνο. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή ήταν: τραγούδα το τραγούδι και φύγε από εδώ μέσα».

7) Παντρεύτηκε τον Μάνατζερ της και έκαναν 3 παιδιά!

Η Celine Dion το 1994 παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Rene Angelil και το 2001 ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Μετά από 9 χρόνια η Celine έμεινε ξανά έγκυος και σε ηλικία 42 ετών έφερε στην ζωή τα δίδυμα της αγγελούδια. Όταν ο σύζυγος της αρρώστηκε η Dion έκανε μια παύση από την μουσική και αφοσιώθηκε στην οικογένεια της. Το 2016, ο Rene Angelil έφυγε από την ζωή, όταν τα παιδιά ήταν 15 (ο μεγάλος) και 6 μόλις χρονών τα δίδυμα . Η Celine ήταν συντετριμμένη αλλα στάθηκε στα πόδια της για να βοηθήσει την οικογένεια της.

8) Τραγουδάει σε πολλές γλώσσες!

Η Celine Dion είναι μια ταλαντούχα τραγουδίστρια και πολύγλωσση. Η μητρική της γλώσσα είναι τα γαλλικά ενώ έμαθε να τραγουδάει στα αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Γερμανικά, τα Λατινικά, τα Ιαπωνικά και στα Μανδαρινικά.