ΝΕΑ

Mariah Carey: Όλα όσα δεν γνωρίζεις για την ζωή της!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Mariah Carey με τις νώτες που δύσκολα κάποιος καλλιτέχνης φτάνει, μας έχει κάνει να χορεύουμε με τα τραγούδια της άπειρες φορές. Ο δυναμισμός αλλα και το ταλέντο της, την έφτασαν στην κόρυφη και την έκαναν σήμερα να θεωρείται από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες τραγουδίστριες της γενιάς της αλλα και όχι μόνο.

Η Maria Carey είναι αντικειμενικά η βασίλισσα των Χριστουγέννων αλλα δεν ήταν τα τραγούδια αυτά που μας έκαναν να την αγαπησούμε και να θέλουμε να της μοιάσουμε.

Σήμερα, η βασίλισσα της καρδίας μας έχει γενέθλια και εμείς μοιραζόματε 10 facts που ίσως δεν γνωρίζατε για την ζωή της.

1) Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από το Broadway

Οι γονείς της Carey, εμπνευστήκαν το Mariah από το τραγούδι "They Call the Wind Maria”, που είναι ένα κομμάτι ενός μιούζικαλ του Broadway, το Paint Your Wagon. Το τραγούδι είχε γραφτεί το 1951.

1) Έχει κληρονομίσει το ταλέντο, από την μητέρα της

Η μητέρα της Patricia, Ιρλανδικής καταγωγής, υπήρξε τραγούστρια Όπερας και καθηγήτρια φωνητικής.Μάλιστα, ήταν εκείνη που έκανε τα μαθήματα φωνητικής στην Mariah όταν ήταν παιδί. Σύμφωνα με την Carey: «Δεν ήταν ποτέ πιεστική μαμά, δεν μου είπε ποτέ να τραγουδάω μόνο Όπερα. Σέβομαι την Όπερα σαν τρελή, αλλα δεν μου ταίραξε ποτέ».

2) Η καριέρα της ξεκίνησε με ένα απλό demo

Ήταν Δεκέμβριος του 1988, όταν η Mariah, η οποία παρεβρισκόταν σε ένα Gala του CBS προσέγγισε τον Διευθυντή της Columbia Records, Tommy Mottola και του έδωσε ένα Demo. Εκείνος το άκουσε στο αυτοκίνητο καθώς γυρνούσε σπίτι, μέχρι που είπε στον οδηγό να γυρίσουν αμέσως πίσω στο Gala.

Μόλις έφτασε, έμαθε πως η τραγουδίστρια είχε ήδη φύγει. Η ιστορία πια άρχισε να μοιάζει με την Σταχτοπούτα εφόσον ο Διευθυντής της δισκογραφικής για 2 ολόκληρε βδομάδες την έψαχνε παντού. Όταν την βρήκε, υπέγραψε συμβόλαιο ώς η κεντρική τραγουδίστρια της δισκογραφικής, ανταγωνίστρια πλέον της Whitney Houston στην Arista Records και της Madonna στην Sire Records.

3) Η πρώτη δημόσια εμφάνιση ήταν στο NBA Finals

Το 1990 ήρθε επίσημα και η πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση στους τελικούς των αγώνων Μπάσκετ του NBA. Η Carey τραγούδισε το “America The Beautiful” και έκανε όλο το κοινό να συγκινηθεί. Μάλιστα, ο ρεπόρτερ του αθλητικού ρεπορτάζ του CBS Pat O’brien δήλωσε: «Το παλάτι βρήκε επιτέλους την Βασίλισσα του» αναφερόμενος στην Mariah και την Columbia Records.

4) Το Merry Christmas ήταν ο τρόπος της να εκφράσει την πίστη της μέα από την μουσική της

Το Merry Christmas είναι το 4ο άλμπουμ της τραγουδίστριας. Είναι το πρώτο της Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ και κυκλοφόρησε το 1994, στο αποκορύφωμα της καριέρας της Mariah. Σύμφωνα με την ίδια το άλμπουμ αυτό ήταν ο τρόπος της να εκφράσει την πίστη της για τον Θεό μέσα από την μουσική της και να μεταδώσει στον κόσμο την αγάπη της γι’αυτόν.

Το άλμπουμ έκανε αμέσως επιτυχία με το “All I Want For Christmas” να θεωρείται μέχρι και σήμερα το holiday ringtone με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική. Το 2019 προσθέθηκαν στο album ακόμη 2 τραγούδια, το “Oh Santa” και το “The Star”. Το 2021, το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα.

5) Το 5ο της άλμπουμ προκάλεσε εντάσεις στην Columbia

To Daydream, το 5ο άλμπουμ της Mariah Carey, δημιούργησε προβλήματα με την δισκογραφική. Αυτό που έκανε την Columbia να ενοχληθεί ήταν το γεγονός ότι το άλμπουμ παρέκλεινε πολύ από την Ποπ και πλέον θύμιζε Hip Hop και R&B.

Για καλή τους τύχη, το άλμπουμ χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως το καλύτερο άλμπουμ του 1995 .Θεωρείται ακόμη και σήμερα το καλύτερο άλμπουμ της με το “Fantasy” να πηγαίνει την Carey, ως την πρώτη γυναίκα που έφτασε στο No1 των Hot 100 του Billboard.

6) Το Charmbracelet, ήταν το άλμπουμ που της άλλαξε τη ζωή

Σύμφωνα με την Mariah για εκείνη το 9ο της άλμπουμ ήταν μια νέα πνοή στην ζωή της. Όμως οι πωλήσεις ήταν μέτριες και η ίδια δέχτηκε έντονη κριτική για της φωνητικές της ικανότητες από πολλές εφημερίδες και περιοδικά, χαρακτηρίζοντας την ακόμη και ανίκανη. Η κριτική αυτή έκανε την Mariah Carey το 2003 να ανακοινώσει την παγκόσμια περιοδεία για την υποστήριξη του άλμπουμ που είχε δώσει την ψυχή της.

7) Τα πρότυπα της ήταν ο Stevie Wonder και η Aretha Franklin

Όπως δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξη της, η Mariah Carey μεγάλωσε έχοντας πρότυπα την Billie Holiday, την Sarah Vaughan αλλα είχε μεγάλη αγάπη σε μερικούς μουσικούς της R&B και Soul όπως ο Al Green, o Stevie Wonder και η Aretha Franklin.

8) H Mariah Carey έχει δηλώσει πως είναι περήφανη Diva

Στην αρχή της καριέρας της χαρακτηρίστηκε από πολλούς Pop Idol αλλα δεν ήταν λίγοι που βιάστηκαν να την χαρακτηρίσουν Diva. Η ίδια σε συνέντευξη της δήλωσε «Είχα στιγμές που φερόμουν σαν Diva και ο κόσμος δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Αλλά ήταν αναμενόμενο από την στιγμή που γεννήθηκα από μια πραγματική Diva, μια Diva του Juilliard. Και το λέω σαν κοπλιμέντο γιατι δεν θα ήμουν αυτή που είμαι χώρις να το βιώσω όλο αυτό.

9) Το “Obsessed” είναι αφιερωμένο στον Eminem

O Eminem είχε ισχυριστεί πως εκείνος και η Mariah Carey διατηρούσαν σχέση. Η τραγούδιστριοα το διέψευσε αμέσως και δήλωσε πως παιρνούν απλά χρόνο μαζί. Πολλά περιοδικά, μάλιστα, έγραψαν πως έπρεπε να την παρακαλέσει να τον δεχτεί πίσω.