ΝΕΑ

O Weeknd ανακηρύχθηκε «Ο Πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στον κόσμο» από τα Ρεκόρ Γκίνες

Είναι επίσημο: Ο The Weeknd είναι στατιστικά ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στον κόσμο σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Ο οργανισμός απένειμε τον τίτλο στον ποπ σταρ τη Δευτέρα, αφού ανέλυσε τα δεδομένα του Spotify μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα στη μουσική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μηνιαίων ακροατών στην πλατφόρμα ροής.

Δεδομένου ότι ο καλλιτέχνης γνωστός ως Abel Tesfaye κατέχει το ρεκόρ ως ο πρώτος και μέχρι στιγμής μοναδικός καλλιτέχνης στην ιστορία του Spotify που έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές από τα τέλη Φεβρουαρίου, είναι πολύ μακριά στην κορυφή της κατηγορίας. Κι όμως, ακόμη και μέσα σε λίγες εβδομάδες από τότε που πέρασε το εννιαψήφιο κατώφλι, ο τραγουδιστής του «Starboy» έχει αποκτήσει ακόμα περισσότερους οπαδούς ροής — έως και 111,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση Guinness.

Και υπάρχει αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτού του εντυπωσιακού αριθμού και της επόμενης καλλιτέχνιδας στη λίστα, της Miley Cyrus, η οποία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 82,4 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στον απόηχο της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου όγδοου στούντιο άλμπουμ της Endless Summer Vacation. Άλλοι καλλιτέχνες που ακολουθούν το The Weeknd είναι οι Shakira (81,6 εκατομμύρια), Ariana Grande (80,6 εκατομμύρια), Taylor Swift (80,2 εκατομμύρια), Rihanna (78,5 εκατομμύρια) και Ed Sheeran (77,5 εκατομμύρια).

Πριν από μια εβδομάδα, ο The Weeknd σάρωσε τα βραβεία Juno 2023 στην πατρίδα του, τον Καναδά, παίρνοντας τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και ο καλλιτέχνης της χρονιάς και ο τραγουδοποιός της χρονιάς για τέταρτη φορά ρεκόρ.