ΝΕΑ

Ο Captain Sensible των Damned μιλάει για το πώς ο Lemmy «έσωσε» το συγκρότημα

Ο Captain Sensible των Damned μίλησε για τη σχέση του με τον Lemmy Kilmister των Motörhead και για το πώς ο αείμνηστος μπασίστας «έσωσε» το συγκρότημα. Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός μιλούσε σε μια νέα συνέντευξη όταν μοιράστηκε ανέκδοτα για την εποχή που δούλευε με τον βετεράνο της metal και εξήγησε ότι του πιστώνει ότι απέτρεψε τη διάλυση των The Damned. Οι μουσικοί συνεργάστηκαν για πρώτη φορά αφού ο Captain Sensible, ο Lemmy και το πρώην μέλος των Damned Rat Scabies έκαναν μια συναυλία με το όνομα Les Punks το 1976. Τρία χρόνια αργότερα, οι The Damned αναμορφώθηκαν με τη σύνθεση των Les Punks για μια σειρά από demo και ζωντανές εμφανίσεις - ερμηνεύοντας υπό το ονοματεπώνυμο The Doomed.

Captain Sensible

Παρόλο που το πέρασμα ήταν σύντομο, ο frontman του συγκροτήματος πιστώνει στον Lemmy ότι ενθάρρυνε τα μέλη να συνεχίσουν και εύχεται να είχαν κάνει περισσότερα σόου με τον αείμνηστο μπασίστα. «Αυτό θα ήταν καλό», είπε στο Uncut. «Στην πραγματικότητα, του προσφέραμε τη δουλειά μόνιμα, γιατί έσωσε το συγκρότημα, πραγματικά… Νομίζω ότι θεωρηθήκαμε αρκετά ξεφτισμένοι». Και συνέχισε: «Χωρίς τον Lemmy και την ενθάρρυνσή του, δεν νομίζω ότι θα είχαμε προχωρήσει. Αλλά είχε άλλο συγκρότημα να κάνει, οπότε δεν μπορούσε να το κάνει με πλήρη απασχόληση. Ο Lemmy ήταν ένας σπουδαίος άντρας – ένας πραγματικός γόης, ένας απόλυτος κύριος. Αλλά πάντα διατηρούσε το δικαίωμα να είναι τόσο αγενής όσο χρειάζεται, αν το απαιτούσε η περίσταση!».

Ο Kilmister ενήργησε ως μπασίστας και ιδρυτικό μέλος τόσο των Motörhead όσο και των Hawkwind σε όλη την 40χρονη καριέρα του. Πέθανε τον Δεκέμβριο του 2015, σε ηλικία 70 ετών. Τον περασμένο μήνα, οι The Damned ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορούσαν το νέο τους άλμπουμ «Darkadelic» τον Απρίλιο και μοιράστηκαν το τελευταίο τους single «The Invisible Man». Το άλμπουμ σηματοδοτεί το 12ο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, μετά από την κυκλοφορία του 2018, «Evil Spirits».