ΝΕΑ

Οι Bruce Springsteen, Gladys Knight, Jose Feliciano θα τιμηθούν με το Εθνικό Μετάλλιο Τέχνης

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απονείμει στους Μπρους Σπρίνγκστιν, Γκλάντις Νάιτ και Χοσέ Φελισιάνο το Εθνικό Μετάλλιο Τέχνης , το υψηλότερο βραβείο του έθνους που απονέμεται στους καλλιτέχνες και τους προστάτες τους. Το POTUS θα απονείμει τις τιμές του 2021 κατά τη διάρκεια μιας τελετής σήμερα (21 Μαρτίου) στον Λευκό Οίκο από τις 4:30 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά στη διεύθυνση www.whitehouse.gov/live.

«Οι αποδέκτες του Εθνικού Μετάλλου των Τεχνών συνέβαλαν στον καθορισμό και τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους μας μέσω της μακροχρόνιας παθιασμένης δέσμευσής τους», σχολιάζει η πρόεδρος του Εθνικού Κληροδοτήματος για τις Τέχνες (NEA) Maria Rosario Jackson. «Είμαστε ένα καλύτερο έθνος λόγω της συνεισφοράς τους. Η δουλειά τους μας βοηθά να δούμε τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους. Μας εμπνέει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας και να αναγνωρίσουμε την κοινή μας ανθρωπιά. Συμμερίζομαι τον Πρόεδρο για να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω». Ο Σπρίνγκστιν, γνωστός παγκοσμίως ως The Boss, φημίζεται ως «ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές και αφηγητές μας», του οποίου η μουσική «γιορτάζει τους θριάμβους μας, γιατρεύει τις πληγές μας και μας δίνει ελπίδα, αιχμαλωτίζοντας το ανυποχώρητο πνεύμα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός».

Ο Feliciano, γνωστός για το δίγλωσσο χριστουγεννιάτικο κλασικό του "Feliz Navidad", το οποίο πέρυσι γιόρτασε την 50η επέτειό του και παραμένει μία από τις 10 κορυφαίες επιτυχίες στην ιστορία του Billboard's Holiday 100, θα τιμηθεί για το άνοιγμα των καρδιών του. , χτίζοντας γέφυρες και «ξεπερνώντας τα εμπόδια, μη χάνοντας ποτέ την πίστη, και εμπλουτίζοντας την καλοσύνη και το μεγαλείο του Έθνους».

Γεννημένος τυφλός στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, ο Feliciano έλαβε το πρώτο βραβείο Billboard Legend στα Billboard Latin Music Awards 2022. Άλλοι αποδέκτες των Εθνικών Μεταλλίων των Τεχνών σε αυτήν την περίσταση είναι η ηθοποιός Julia Louis-Dreyfus, η σχεδιάστρια Vera Wang και το The Billie Holiday Theatre. Τα Μετάλλια Εθνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών του 2021 θα απονεμηθούν επίσης στην τελετή, με την Πρώτη Κυρία Δρ. Τζιλ Μπάιντεν να επιβεβαιώνεται ότι θα παραστεί.