ΝΕΑ

Η Ευρώπη φέρεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της K-pop

Μια νέα έκθεση δείχνει την Ευρώπη ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για την K-pop και άλλο περιεχόμενο της κορεατικής ποπ κουλτούρας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Global Hallyu του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Korea Foundation, που δημοσιεύτηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 13 εκατομμύρια θαυμαστές hallyu στην Ευρώπη από το 2022, σύμφωνα με τους The Korea Times. Αυτός ο αριθμός είδε μια αύξηση 37 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στην έκθεσή του, το Ίδρυμα Κορέας προτείνει ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να αυξηθεί η ζήτηση για την κορεατική ποπ κουλτούρα στη Δύση. «Η Hallyu έχει αποκτήσει ισχυρή βάση σε όλη την Ασία, επομένως πρέπει να αναπτύξουμε μια στρατηγική για να προσεγγίσουμε ένα πολύ ευρύτερο κοινό εκτός της Ασίας», δήλωσε ο οργανισμός.

Σε σύγκριση με την Ευρώπη, η Ασία και η Ωκεανία εξακολουθούν να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στη ζήτηση για την κορεατική ποπ κουλτούρα, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 73 τοις εκατό όλων των θαυμαστών του hallyu. Η έκθεση υποστηρίζει ότι από τους εκτιμώμενους 178 εκατομμύρια θαυμαστές του hallyu σε όλο τον κόσμο, σχεδόν οι μισοί (84 εκατομμύρια) βρίσκονται στην Κίνα. Τα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας Η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 16,8 εκατομμύρια και 13,3 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Σε άλλες ειδήσεις, η εταιρεία BTS HYBE απέσυρε την προσφορά της για την εξαγορά του πρακτορείου K-pop SM Entertainment μετά από συζήτηση με τον ανταγωνιστή Kakao. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Kakao έκανε μια μεγάλη προσφορά για να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της SM για να αγοράσει έως και το 35 τοις εκατό της εταιρείας προς 150.000 ₩ ανά μετοχή.