ΝΕΑ

Ο The Edge των U2 δήλωσε ότι «ανυπομονεί» να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ με κιθάρα

Ο The Edge των U2 είπε ότι αυτός και ο Bono «ανυπομονούν» να κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με κιθάρα και επιβεβαίωσε ότι το συγκρότημα θα παίξει το «Achtung Baby» πλήρως στην κατοικία τους στο Λας Βέγκας. Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος είπε σε μια νέα συνέντευξη ότι έχουν "μια αμηχανία με πλούσιο νέο υλικό" εκτός από τα επανασχεδιασμένα πρωτότυπα που εμφανίζονται στο επερχόμενο άλμπουμ τους "Songs Of Surrender" (που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου).

Ο Edge είπε στο Rolling Stone ότι οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν νέα τραγούδια, τα οποία ο Bono είπε πρόσφατα ότι θα αποτελέσουν «ένα θορυβώδες, ασυμβίβαστο, αδικαιολόγητο άλμπουμ κιθάρας».

«Το συντομότερο δυνατό», είπε ο The Edge στη δημοσίευση της αναμενόμενης περιόδου κυκλοφορίας του άλμπουμ. «Αλλά, φυσικά, αυτό ακριβώς είμαι. Νομίζω ότι ο Μπόνο είναι του ίδιου τύπου. Είμαστε ανήσυχοι και θα θέλαμε να τους βγάλουμε, αλλά θα υπάρξουν πολλές επιλογές και άλλες συμβουλές που θα λάβουμε για το πότε να αφήσουμε νέο υλικό. Αλλά για να πούμε, ήμασταν απασχολημένοι και πολύ εμπνευσμένοι δημιουργώντας νέα πράγματα».

u2

Ο τραγουδιστής Bono πρόσθεσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το "άλμπουμ κιθάρας" θα έρθει πριν από το "Songs Of Ascent", ένα νέο δίσκο που το συγκρότημα πειράζει από το 2009. Όταν ρωτήθηκε περαιτέρω από τον Rolling Stone τι πιστεύει ότι εννοεί ο Bono με ένα «άλμπουμ κιθάρας», ο The Edge είπε: «Προσωπικά, αισθάνομαι σαν την κιθάρα ως όργανο… όχι από την άποψη ότι με αγαπούν και παίζουν τόσοι πολλοί μουσικοί σε όλο τον κόσμο. Νιώθω ότι υπάρχει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την κιθάρα. Κάπως το νιώθω ενστικτωδώς. Αρχίζει να διεισδύει. Νιώθω ότι το timing είναι σωστό. «Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο και πολύ ευπρόσδεκτο για εμάς να κάνουμε κάποια μουσική που να καθοδηγείται περισσότερο από την κιθάρα. Αυτή είναι η πρόθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι μετατρεπόμαστε σε AC/DC, αλλά θα βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το όργανο με νέο τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι ακόμα η πρώτη μου αγάπη για μένα ως όργανο».