ΝΕΑ

Ο Ed Sheeran ανακοινώνει το νέο άλμπουμ "-"

Ο Ed Sheeran μοιράστηκε λεπτομέρειες για το νέο του άλμπουμ, "-" . Το νέο άλμπουμ του τραγουδιστή, το οποίο είναι η συνέχεια του ‘=’ του 2021, κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου μέσω του Asylum/Atlantic.

Το ‘-’ περιγράφεται στο υλικό του Τύπου ως το «τελευταίο στην εποχή του μαθηματικού άλμπουμ που εκτείνεται στη δεκαετία του» και είναι ένα ακουστικό άλμπουμ που γράφτηκε και ξαναγράφτηκε σε ένα φόντο προσωπικής αναταραχής. Ο Aaron Dessner του The National συνεργάστηκε με τον Sheeran στη συγγραφή και την παραγωγή.

Ο Sheeran εξήγησε σε μια δήλωση: «Δούλευα στο «Subtract» για μια δεκαετία, προσπαθώντας να σμιλεύσω το τέλειο ακουστικό άλμπουμ, γράφοντας και ηχογραφώντας εκατοντάδες τραγούδια με μια ξεκάθαρη εικόνα αυτού που πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι. Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, μια σειρά από γεγονότα άλλαξαν τη ζωή μου, την ψυχική μου υγεία και τελικά τον τρόπο που έβλεπα τη μουσική και την τέχνη. «Το να γράφω τραγούδια είναι η θεραπεία μου. Με βοηθάει να κατανοήσω τα συναισθήματά μου. Έγραψα χωρίς να σκεφτώ ποια θα ήταν τα τραγούδια, έγραψα ό,τι κατέρρευσε. Και σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, αντικατέστησα τη δουλειά μιας δεκαετίας με τις βαθύτερες πιο σκοτεινές μου σκέψεις.

Ed Sheeran

«Μέσα σε διάστημα ενός μήνα, η έγκυος σύζυγός μου ενημερώθηκε ότι είχε όγκο, χωρίς οδό για θεραπεία παρά μόνο μετά τον τοκετό. Ο καλύτερός μου φίλος Jamal [Edwards], αδερφός μου, πέθανε ξαφνικά και βρέθηκα να στέκομαι στο δικαστήριο υπερασπιζόμενος την ακεραιότητα και την καριέρα μου ως τραγουδοποιός. Περνούσα μέσα από φόβο, κατάθλιψη και άγχος. «Ένιωθα σαν να πνιγόμουν, το κεφάλι μου κάτω από την επιφάνεια, κοιτώντας ψηλά αλλά δεν μπορούσα να διαπεράσω για αέρα».

Ο Sheeran συνέχισε: «Ως καλλιτέχνης δεν ένιωθα ότι θα μπορούσα να βάλω αξιόπιστα ένα σύνολο έργων στον κόσμο που δεν αντιπροσώπευε με ακρίβεια πού βρίσκομαι και πώς πρέπει να εκφραστώ σε αυτό το σημείο της ζωής μου. Αυτό το άλμπουμ είναι καθαρά αυτό. Ανοίγει την παγίδα στην ψυχή μου. Για πρώτη φορά δεν προσπαθώ να φτιάξω ένα άλμπουμ που θα αρέσει στους ανθρώπους, απλώς βγάζω κάτι που είναι ειλικρινές και αληθινό στο σημείο που βρίσκομαι στην ενήλικη ζωή μου. «Αυτή είναι η καταχώρηση στο ημερολόγιο του περασμένου Φεβρουαρίου και ο τρόπος μου να το καταλάβω. Αυτό είναι «Αφαίρεση»».