ΝΕΑ

Το Αρχείο του David Bowie αποκτήθηκε από το Μουσείο V&A του Λονδίνου

Από τον Ταγματάρχη Τομ μέχρι τον Ζίγκι Στάρνταστ και τον Αλαντίν Σάνε, τα πολλά πρόσωπα και οι εμπνεύσεις του Ντέιβιντ Μπάουι αποκτούν μόνιμη κατοικία στο Λονδίνο. Το μουσείο Victoria & Albert της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε το αρχείο του Bowie με περισσότερα από 80.000 αντικείμενα ως δώρο από την περιουσία του εκλιπόντος μουσικού. Το θησαυροφυλάκιο με κοστούμια, μουσικά όργανα, γράμματα, στίχους, φωτογραφίες και πολλά άλλα θα ανοίξει στο κοινό σε ένα νέο κέντρο τεχνών αφιερωμένο στο χαμαιλέοντα ποπ star.

Το Κέντρο Μελέτης Παραστατικών Τεχνών David Bowie πρόκειται να ανοίξει το 2025 ως μέρος του V&A East Storehouse, παρακλάδι του εθνικού μουσείου τέχνης, σχεδίου και περφόρμανς του Ηνωμένου Βασιλείου που κατασκευάζεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του ανατολικού Λονδίνου. Το V&A είπε ότι το κέντρο θα επιτρέψει στους θαυμαστές και τους ερευνητές να αποκτήσουν γνώσεις για τη δημιουργική διαδικασία του Bowie, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 69 ετών.

Η Kate Bailey, η ανώτερη επιμελήτρια θεάτρου και παραστάσεων του μουσείου, είπε ότι το αρχείο ήταν ένα «εξαιρετικό» αρχείο ενός δημιουργού του οποίου «η ζωή ήταν τέχνη».

«Ο Μπάουι είναι πολυμαθής, είναι πολύπλευρος. Εμπνεύστηκε από όλα τα είδη και τους κλάδους», είπε. «Είναι ένας καλλιτέχνης που δούλευε πραγματικά στο 360 — αντλώντας από τη λογοτεχνία, αλλά και από την ιστορία της τέχνης… (και) από τα μέρη που είχε πάει».