ΝΕΑ

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες στον κόσμο για το 2022

Το Forbes δημοσίευσε την ετήσια κατάταξη των πιο ακριβοπληρωμένων καλλιτεχνών, αποκαλύπτοντας ότι οι Taylor Swift, The Rolling Stones και Bad Bunny είχαν τα μεγαλύτερα έσοδα για το 2022.

Η Swift ήρθε ένατη στη λίστα, με τα συνολικά κέρδη να αγγίζουν τα 92 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ της κυκλοφορίας του άλμπουμ της «Midnights» τον περασμένο Οκτώβριο και των επόμενων πωλήσεων εισιτηρίων για την επερχόμενη περιοδεία της «Eras». Σηματοδοτεί την έκτη φορά που η Swift μπαίνει στη λίστα με τα μεγαλύτερα εισοδήματα, αφού προηγουμένως ήταν στην κορυφή το 2019. Οι Stones, από την άλλη πλευρά, ήρθαν στην έβδομη θέση της λίστας με 98 εκατομμύρια δολάρια (χάρη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία τους), ενώ οι Bad Bunny πήρε το νούμερο 10 με 88 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Sting ήταν ο σόλο καλλιτέχνης με τα υψηλότερα εισοδήματα στη λίστα της περασμένης χρονιάς έχοντας κερδίσει 210 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του εκδοτικού του καταλόγου. ο πρώην frontman των Police πούλησε ολόκληρη τη δισκογραφία του (συμπεριλαμβανομένων των έργων που κυκλοφόρησε με το παλιό του συγκρότημα) στο Universal Music Group τον περασμένο Φεβρουάριο. Ομοίως, η Genesis απέφερε 230 εκατομμύρια δολάρια συλλογικά τοποθετώντας τους στην πρώτη θέση πουλώντας τον κατάλογό τους στο Concord Music Group τον περασμένο Σεπτέμβριο.

forbes list

Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες της λίστας ήταν σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο Τζέιμς Κάμερον, για παράδειγμα, κέρδισε 95 εκατομμύρια δολάρια από τις πρώτες εισπράξεις στο box office για το Avatar: The Way Of Water (τοποθετώντας τον στο νούμερο 8). Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε 100 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση της πλειοψηφίας της εταιρείας παραγωγής του, Plan B (που τον έφερε στο νούμερο έξι) και ο Τάιλερ Πέρι έκλεισε τη χρονιά με 175 εκατομμύρια δολάρια χάρη στον κατάλογο ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών του BET, καθώς και στο backlot.

Ολοκληρώνουν τη λίστα δύο ζεύγη βασικών στοιχείων στα κινούμενα σχέδια για ενήλικες: ο Trey Parker και ο Matt Stone στο νούμερο τέσσερα και οι James L. Brooks και Matt Groening στο νούμερο πέντε. Το ζεύγος Parker και Stone κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος των 160 εκατομμυρίων δολαρίων από μια συμφωνία της Paramount που υπέγραψε το 2021, ενώ οι Brooks και Groening κέρδισαν 105 εκατομμύρια δολάρια από τις αμοιβές κοινοπραξίας των Simpsons.