ΝΕΑ

Οι χειρόγραφοι στίχοι του David Bowie για το «Jean Genie» πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Οι χειρόγραφοι στίχοι για το κλασικό σινγκλ του Ντέιβιντ Μπάουι «The Jean Genie» πουλήθηκαν για 57.000 λίρες σε δημοπρασία. Με τίτλο, ημερομηνία και υπογραφή του αείμνηστου σταρ, το φύλλο με επένδυση Α4, δόθηκε στον Νιλ Πίτερς όταν ήταν Πρόεδρος της Λέσχης θαυμαστών David Bowie με έδρα τη Νέα Υόρκη το 1973.

Ο Dan Hampson των Omega Auctions στο Merseyside είπε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αποφασίσει να πουλήσει το κομμάτι της μουσικής ιστορίας αφού είδε τους στίχους του Bowie «Starman» να φέρνουν 203.500 £ σε δημοπρασία το 2022 (μέσω BBC News).

Η εκτίμηση προπώλησης για τους στίχους του «Jean Genie» ήταν μεταξύ 50.000 και 70.000 £.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την τιμή που επιτεύχθηκε για αυτό το ιστορικό σύνολο στίχων», δήλωσε ο υπεύθυνος δημοπρασίας Paul Fairweather μετά την πώληση.

Το «The Jean Genie» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1972 και ήταν το βασικό σινγκλ στο έκτο στούντιο άλμπουμ του Bowie «Aladdin Sane» (1973). Το τραγούδι έφτασε στο Νο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο Singles Chart. Μια ειδική επετειακή επανέκδοση για την 50ή επέτειο του «Aladdin Sane» πρόκειται να φτάσει τον Απρίλιο.