ΝΕΑ

Salma Hayek : «Όχι μόνο δεν επιτρέπεται να είσαι έξυπνη, αλλά δεν σου επέτρεπαν να είσαι αστεία τη δεκαετία του ’90»

Η Σάλμα Χάγιεκ λέει ότι δεν της επιτρεπόταν να παίξει ρόλους κωμωδίας για χρόνια, επειδή ήταν τυποποιημένη ως «σέξι» γυναίκα. Η σταρ της Frida κάθισε με το GQ για μια συνέντευξη και θρήνησε που δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον πρώτο της ρόλο στον αμερικανικό κινηματογράφο ως βαμπίρ stripper στο From Dusk Till Dawn. Μιλώντας θετικά για την ταινία του Robert Rodriguez, παραδέχτηκε ότι της έκλεισε άλλους ρόλους.

«Ήμουν δακτυλογραφημένη για πολύ καιρό», είπε. «Σε όλη μου τη ζωή ήθελα να κάνω κωμωδία και ο κόσμος δεν μου έδινε κωμωδίες. Δεν μπορούσα να αποκτήσω έναν ρόλο μέχρι που γνώρισα τον Adam Sandler, ο οποίος με έβαλε σε μια κωμωδία [Grown Ups του 2010], αλλά ήμουν στα σαράντα μου!

Salma Hayek

«Είπαν: «Είσαι σέξι, άρα δεν επιτρέπεται να έχεις αίσθηση του χιούμορ». Όχι μόνο δεν επιτρέπεται να είσαι έξυπνος, αλλά δεν σου επέτρεπαν να είσαι αστείος στη δεκαετία του '90».

Αναλογιζόμενη το ταξίδι της στο Χόλιγουντ, η ηθοποιός πρόσθεσε: «Ήμουν λυπημένη εκείνη την εποχή, αλλά τώρα εδώ κάνω κάθε είδος, σε μια περίοδο της ζωής μου που μου είπαν ότι θα είχα λήξει – ότι τα τελευταία 20 χρόνια θα ε’ιχα μείνει εκτός λειτουργίας. Επομένως, δεν είμαι λυπημένη, δεν είμαι θυμωμένη. Γελάω. Γελάω, κορίτσι».