ΝΕΑ

Γιατί ο Will Smith δεν ήταν στο αφιέρωμα του hip-hop στα Grammys το 2023 ;

Ο Questlove εξήγησε γιατί ο Will Smith δεν εμφανίστηκε στο hip-hop medley στα βραβεία Grammy. Ο μουσικός βοήθησε στην επιμέλεια της παράστασης, η οποία γιόρτασε την 50η επέτειο από την έναρξη του hip-hop και συγκέντρωσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους. Οι Missy Elliott, Future και GloRilla ήταν μεταξύ των ερμηνευτών, μαζί με τους De La Soul, Lil Wayne, Public Enemy, Run-DMC και Salt-N-Pepa.

Η παράσταση περιλάμβανε αποσπάσματα από πολλά εμβληματικά τραγούδια, από τις πρώτες μέρες του είδους έως τώρα, και παρουσιάστηκε από τον LL Cool J, ενώ ο Black Thought υπηρέτησε ως αφηγητής. Μεταξύ των παραστάσεων ήταν το «King Of Rock» του Run-DMC, το «Rock The Bells» του LL Cool J, το «U.N.I.T.Y.» της Queen Latifah και το «Lose Control» της Missy Elliott. Εκπροσωπώντας το σύγχρονο hip-hop, ο Lil Baby παρέδωσε ένα κλιπ με το «Freestyle», ενώ η GloRilla βοήθησε να τελειώσουν τα πράγματα με το «F.N.F. (Πάμε)'. Ο Smith θα μπορούσε να αναμενόταν να εμφανιστεί στο medley, αλλά ήταν εμφανώς απών. Ωστόσο, ο Questlove εξήγησε αργότερα την απουσία του και ανέφερε ότι ήταν «99,4 δεσμευμένος» να συμμετάσχει στην παράσταση.

Ο Σμιθ χαστούκισε περιβόητα τον Κρις Ροκ στη σκηνή κατά τη διάρκεια της περσινής τελετής των Όσκαρ μετά από ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Τζάντα. Εκείνη την εποχή, ο Rock επρόκειτο να απονείμει το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, το οποίο κέρδισε ο Questlove για την ταινία του Summer Of Soul. Το ντοκιμαντέρ γιορτάζει το συχνά παραμελημένο μουσικό φεστιβάλ του 1969, The Harlem Cultural Festival.

Ο Smith συνέχισε να ζητά συγγνώμη από τον Questlove καθώς και από τον Rock, την οικογένειά του και την οικογένεια του Rock σε ένα συγκινητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο. «Πραγματικά ραγίζει η καρδιά μου που έκλεψα και αμαύρωσα τη στιγμή σου», είπε ο Smith στους «συνυποψηφίους» του στο βίντεο. «Μπορώ ακόμα να δω τα μάτια του Questlove. Συνέβη στο βραβείο του Questlove, και ξέρετε, είναι σαν να μην είναι αρκετό το «λυπάμαι»».