ΝΕΑ

Ο Ρόμπι Ουίλιαμς ευχαριστεί τους θαυμαστές που τον «προστάτεψαν» στην ομιλία του για την ψυχική υγεία

Κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής ομιλίας που εκφώνησε κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Άμστερνταμ το Σαββατοκύριακο, ο Robbie Williams μίλησε για τους αγώνες του με την ψυχική ασθένεια και ευχαρίστησε τους θαυμαστές που τον «προστάτεψαν».

«Με τα χρόνια, υπήρξε η εμβάθυνση στην ψυχική ασθένεια και ο αγώνας με το να είσαι απλώς άνθρωπος», είπε ο Williams μιλώντας στο κοινό στο Ziggo Dome του Άμστερνταμ το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.

«Το 2006 ήταν τόσο πολύ που αποσύρθηκα από τον κλάδο. Προφανώς, είμαι ακόμα εδώ, οπότε δεν λειτούργησε, αλλά τα κατάφερα. Και για τρία χρόνια, απλώς καθόμουν στον καναπέ και έφαγα πατατάκια, πατατάκια, έφαγα ντόνατς, άφησα γένια και έμοιαζα με κατά συρροή δολοφόνο και έψαχνα για UFO, που με έκαναν να φαίνομαι ακόμα πιο τρελή. Έγινα αγοραφοβικός και δεν έβγαινα από το σπίτι. Έφυγα από το σπίτι μόνο για τις συνεδριάσεις του γιατρού», είπε ο Ουίλιαμς.

«Δεν είχα σκοπό και δεν είχα ζωή. Όντας στην κορυφή του κόσμου, που ήμουν εκείνη την εποχή, πουλάω όλα αυτά τα γήπεδα και είμαι στις εφημερίδες κάθε μέρα… Το κεφάλι μου μου λέει ότι δεν αξίζω τίποτα από αυτά. Το κεφάλι μου μου λέει ότι είμαι σκατά και ότι είμαι άχρηστος», συνέχισε.

«Αυτό μου λέει το κεφάλι μου. Και μετά, όταν είσαι στην κορυφή του κόσμου, όλοι θέλουν να σε τραβήξουν κάτω. Οι εφημερίδες θέλουν να σε παρασύρουν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλουν να σε παρασύρουν. Θέλουν απλώς να σε μειώσουν στο μέγεθος και να το κάνουν να μην λειτουργεί πια, και να μην συμβεί».

Ο Ουίλιαμς συνεχίζει λέγοντας ότι "εσωτερίκευσε" τα "άχαρα λόγια" που γράφτηκαν γι 'αυτόν, τον οδήγησαν στη συνταξιοδότησή του το 2006 και τον οδήγησαν να σκεφτεί να αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια, λέει ότι δύο πράγματα τον κράτησαν «ασφαλή» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – το πρώτο ήταν η συνάντηση με τη σύζυγό του, την Αμερικανίδα ηθοποιό Ayda Field.

Το άλλο πράγμα, που είναι αλήθεια, γιατί ο εγκέφαλός μου μου λέει ότι είμαι άχρηστος και είμαι απατεώνας και δεν πρέπει να είμαι εδώ και δεν αξίζω τίποτα από όλα αυτά, το ένα πράγμα που αντιστάθηκε σε αυτό, και επίσης με κράτησε ασφαλή, ήταν το γεγονός ότι είστε εδώ, και σας αρέσει εμένα, και θέλετε να είμαι καλά», είπε ο Ουίλιαμς στο πλήθος, καταχειροκροτούμενος.

«Αν δεν ήσουν για σένα, και δεν ήταν για τη γυναίκα μου, και δεν ήταν για τα παιδιά μου τώρα, δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ. Λοιπόν, σας είμαι αιώνια ευγνώμων που με προστατεύσατε, με έναν πολύ, πολύ τρελό, τρελό τρόπο. Ευχαριστώ πολύ."