ΝΕΑ

Αυτό το ήξερες για την Έλενα Παπαρίζου;

Χρόνια Πολλά Έλενα Παπαρίζου!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Έλενα Παπαρίζου θα λέγαμε πως είναι η Εθνική μας σταρ. Από το 2005 μας κάνει συνεχώς περήφανους, όχι μόνο λόγω της νίκης της στην Eurovision αλλα γιατί κατάφερε να δείξει σε όλη την Ευρώπη πως οι Ελλάδα είναι γεμάτη ταλέντο.

Η φωνή της μαγευτική αλλα η καρδιά και η ταπεινότητα της απεριόριστη. Η Έλενα Παπαρίζου μας δείχνει καθημερινά τι σημαίνει δυναμική γυναίκα - πρότυπο για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες.

Η Έλενα Παπαρίζου σήμερα έχει γενέθλια και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 facts που ίσως δεν ξέρατε για την ζωή της.

1) Γεννήθηκε στη Σουηδία

Όπως έχει δηλώσει και η ίδια γεννήθηκε στο Boras της Σουηδίας. Το 1985 μετακόμισε στην Αργία, μια περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο για να μείνει με την θεία της. Πλέον, πηγαίνει στη Σουηδία συχνά και μάλιστα για συναυλίες. Έχει μάλιστα, λάβει και συμμετοχή για να εκπροσωπίσει την Σουηδία στη Eurovision το 2014.

2) Γύρισε στην Ελλάδα λόγω ενός προβλήματος υγείας

Όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Σουηδία ήταν μόνη, χωρίς τους γονείς της ή τα αδέλφια της. Όμως, αυτό έγινε γιατί πάθαινε σε μικρή ηλικία μακροχρόνιες πνευμονίες και κόντεψε να πεθάνει 2 φορές. Αυτό που την βοήθησε ήταν το κλίμα στην Ελλάδα.

3) Η οικογένεια της είναι Multinational

Η Έλενα Παπαρίζουμε έχει δηλώσει: «Όταν πηγαίνω στη Σουηδία, ανυπομονώ να ξαναδώ αυτό το μπούγιο. Πλέον όλοι έχουμε μεγαλώσει, τα αδέρφια και τα ξαδέρφια μου έχουν παιδιά. Είμαστε περισσότεροι και πιο multinational. Για παράδειγμα, η αδερφή μου έχει παντρευτεί με Ιρανό, το πρώτο παιδί του αδελφού μου ήταν με μια Σουηδοταϋλανδέζα και πλέον είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, μια ξαδέρφη μου είναι παντρεμένη με Ισλανδό, η άλλη με Αρμένιο -γίνεται ένας ωραίος χαμούλης»

4) Ήταν από μικρή αγοροκόριτσο

Όταν ήταν μικρή η Έλενα Παπαρίζου πήγαινε μπαλέτο αλλά αντί να παρακολουθεί τα μαθήματα, ηχογραφούσε τραγούδια με το συγκρότημα της στο ίδιο κτήριο με την σχολή μπαλέτου. «Ήμουν πάντα αγοροκόριτσο και είχα περισσότερα αγόρια φίλους παρά κορίτσια. Κάποια στιγμή, η δασκάλα του μπαλέτου μίλησε με τη μαμά μου και τη ρώτησε γιατί πλήρωσε τα δίδακτρα, αφού δεν παρακολουθώ τα μαθήματα. Τότε, η μαμά με παρακολούθησε και με είδε στο στούντιο με τα αγόρια του συγκροτήματος»

elena paparizou

5) Όταν μπήκε στους Antique ήταν μόλις 17 ετών

Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη της: «Ήμουν 17 ετών όταν έγινε μεγάλη επιτυχία η διασκευή «Ώπα-ώπα» που κάναμε ως Antique και μάλιστα έπαιζε συνέχεια στα ραδιόφωνα. Το τραγούδι μας είχε σκαρφαλώσει στο νούμερο δυο παγκοσμίως και ξαφνικά είχαμε γίνει περιζήτητοι - ούτε που το καταλάβαμε».

6) Η πρώτη της συμμετοχή στη Eurovision ήταν πιο δύσκολη από ότι περίμενε

Την πρώτη φορά που η Έλενα Παπαρίζου συμμετείχε στην Eurovision μαζί με τους Antique το 2001 ήταν μόλις 19 ετών. Η δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν κυρίως οικονομικές καθώς σαν συγκρότημα τον πρώτο καιρό ταξίδευαν πολύ και δεν τους έφταναν τα χρήματα.

7) Το φόρεμα που φόρεσε στη Eurovision το 2005 ήταν ραμμένο πάνω της

Το φόρεμα που φόρεσε το 2005 για την εμφάνιση της στη Eurovision ήταν ραμμένο πάνω της. Κάποια στιγμή, υπήρξε και ένα μικρό ατυχηματάκι όταν έσπασε το φερμουάρ και χρειάστηκε να τρέχει στο δωμάτιο να το βγάλει.

8) Δεν ντράκηπε ποτέ για την ηλικία της

Η Έλενα Παπαρίζου είναι μια γυναίκα που αποδέχεται και αγαπάει τον χρόνο. Γι’αυτό και δεν φοβήθηκε ούτε ντράπηκε ποτέ να πεί την ηλικία της. «Ποτέ μου δεν είχα θέμα με την ηλικία και δεν ντρέπομαι να την πω. Ίσα-ίσα αποδέχομαι όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου και με αγαπάω. Ως γυναίκα δέχομαι τις νεότερες γενιές, τις αγκαλιάζω, τις θαυμάζω, τις καμαρώνω. Θέλω να ζήσω πολλά χρόνια. Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω πως έχω ζήσει πολύ ωραία πράγματα, είμαι γεμάτη και λέω μπορώ να ζήσω κι άλλα», έχει δηλώσει.

9) Ο θάνατος του πατέρα της ήταν εκείνος που την ταρακούνησε

Όταν πέθανε ο πατέρας της Έλενας Παπαρίζου ήταν μια δύσκολη και σκοτεινή περίοδος για εκείνη. Ωστόσο, αυτό την ταρακούνησε και την έκανε να αναθεωρήσει. «Είτε φεύγεις ξαφνικά, είτε από μακρόχρονη ασθένεια η απώλεια πονάει το ίδιο και είναι πολύ δύσκολη για αυτούς που μένουν πίσω. Το θέμα είναι οι άνθρωποι να “φεύγουν” με τη “σωστή σειρά”, γιατί βλέπεις και πολύ δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε

10) Έχει γνωρίσει την Celine Dion

Η Έλενα Παπαρίζου έχει δηλώσει πως η μέρα της γνωριμίας της με την Celine Dion θα της μείνει αξέχαστη.

«Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που γνώρισα τη Celine Dion, την οποία θαυμάζω απεριόριστα, μετά από μια συναυλία που παρακολούθησα στο Λας Βέγκας. Πήγα στο καμαρίνι και της είπα πόσο πολύ μου αρέσει η μουσική της, πως το «Just Walk Away» ήταν το πρώτο που έμαθα να τραγουδάω και να παίζω στο πιάνο και ήταν το τραγούδι που μου θύμιζε τον πρώτο μου έρωτα. Η ίδια με γνώριζε και μου έδωσε συγχαρητήρια για τη Eurovision. Πραγματικά ένιωσα σαν να μιλάω με μια φίλη», δήλωσε.