ΝΕΑ

Ο Ροντ Στιούαρτ κλείνει σήμερα τα 78!

Αποτελεί έναν από τους μουσικούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ήταν αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου του και το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι προτίμησε να γίνει μουσικός αφού μπορούσε να μεθάει και να γράφει μουσική, ενώ δεν θα μπορούσε να μεθάει και να παίζει ποδόσφαιρο. Ο μεγάλος Ροντ κλείνει σήμερα τα 78.

Ροντ Στιούαρτ

Ο Rod Stewart γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1945 στο βόρειο Λονδίνο και ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ως μουσικός ήταν στο group «Jimmy Powell & the Five Dimensions» όπου έπαιζε φυσαρμόνικα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Το ταλέντο του όμως ως τραγουδιστής ανακάλυψε ο τότε καταξιωμένος τραγουδιστής των blues, Long John Baldry, ο οποίος αφού ζήτησε την έγκριση της μητέρας του, του πρόσφερε δουλειά με αμοιβή 35 λιρών την εβδομάδα όταν ο Rod Steward ήταν μόλις 19 ετών.

Το Πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1969 με τίτλο «An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down» ενώ στη συνέχεια θα ενταχθεί στο συγκρότημα "Faces" και θα κυκλοφορησουν μαζί 5 δίσκους μέχρι τη διάλυσή τους το 1975.

Faces

Ο Ροντ Στιούαρτ αποτελεί έναν από τους μουσικούς με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Έχει έξι διαδοχικά άλμπουμ που έφτασαν στο Νο.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τα 62 singles του που μπήκαν στο UK Singles Chart, τα 31 έφτασαν στο top ten, ενώ τα έξι στην πρώτη θέση. Επίσης ο Στιούαρτ έχει 16 singles που έφτασαν στο top ten στις ΗΠΑ, με τέσσερα να φτάνουν στο No.1 στο Billboard Hot 100. Το 2016 παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τα γενέθλια της βασίλισσας όπου ανακηρύχθηκε ιππότης για την προσφορά του στη μουσική και στη φιλανθρωπία.

Με αφορμή τα 78 γενέθλια του Ροντ Στιούαρτ εμείς κάνουμε μια ανάδρομη στη μουσική πορεία του καλλιτέχνη που έκανε μέχρι και την Βασίλισσα Ελισάβετ να υποβληθεί στο ταλέντο του.

Rod Stewart - Baby Jane

Rod Stewart - Sailing

Rod Stewart - Have You Ever Seen The Rain

Rod Stewart - Don't Want To Talk About It

Rod Stewart - Young Turks