ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Μάριε Φραγκούλη!

Από τη Μαρία Θεοδωροπούλου

marios fragoulis

Ο Μάριος Φραγκούλης κατάγεται από την Κάσο της Δωδεκανήσου και από την Κέρκυρα. Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1966 στη Ζιμπάμπουε της Αφρικής, αλλά μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Αθήνα όπου τον μεγάλωσαν η αδελφή της μητέρας του και ο άντρας της, τους οποίους και θεωρεί αληθινούς του γονείς.

«Επειδή με μεγάλωσαν ο θείος μου και η θεία μου από 4,5 ετών, αισθάνθηκα ότι αυτοί ήταν οι πραγματικοί μου γονείς στο τέλος, γιατί αυτοί με μύησαν στην κλασική μουσική, με πήγαν στο Ωδείο Αθηνών και σπούδασα βιολί.

Οι άνθρωποι που σε μεγαλώνουν και σε ντύνουν να πας σχολείο πρώτη φορά, να πεις το πρώτο σου τραγούδι (αυτοί είναι γονείς)…».

Σε ηλικία 11 ετών πραγματοποίησε την πρώτη του μικρή δισκογραφική του εργασία, τραγουδώντας το ρόλο του Issachar στο μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, ''Joseph and his amazing technicolour raincoat''.

Τότε πραγματοποίησε και την πρώτη του γνωριμία με το «Άξιον εστί» του Θεοδωράκη, όπου τραγούδησε ως σολίστ, σε μια παράσταση η οποία κέρδισε στο διαγωνισμό καλύτερης χορωδίας.

Έκτοτε ο μεγάλος ερμηνευτής έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έχει τραγουδήσει στις πιο εμβληματικές μουσικές σκηνές του κόσμου!

Ο καταξιωμένος Μάριος Φραγκούλης σήμερα έχει γενέθλια και εμείς μοιραζόμαστε αγαπημένες μουσικές στιγμές του μαζί σας!

Mikis Theodorakis, Mario Frangoulis

CARUSO - Mario Frangoulis

Mario Frangoulis & Lara Fabian - All Alone Am I (Μην τον ρωτάς τον ουρανό)

Mario Frangoulis - Sway (Live in Concert)

ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ - Μάριος Φραγκούλης