ΝΕΑ

Κιθ Ρίτσαρντς: Ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κυματισμό της ηλεκτρικής κιθάρας, ο καλύτερος κιθαρίστας στην παγκόσμια μουσική σκηνή, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Rolling Stones, ο Κιθ Ρίτσαρντς γίνεται σήμερα 79 ετών.

Κιθ Ρίτσαρντς

Ο Κιθ Ρίτσαρντς γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1943 στο Ντάρτφορντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Ο Πατέρας του ήταν βετεράνος πολέμου κατά τη διάρκεια της αποβίβασης στη Νορμανδία. Ενώ η μητέρα του Ντόρις Ντιπρί ήταν αυτή που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μουσική.

Κιθ Ρίτσαρντς

Η επανένωση του Κιθ Ρίτσαρντς με τον παλαιό του γείτονα Μικ Τζάγκερ, μια τυχαία μέρα (1961) σε τρένο θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της μακροβιότερης και πιο επιτυχημένης ροκ μπάντας του πλανήτη. Ο Τζάγκερ με τον Ρίτσαρντς δώσανε τα χέρια εκείνη τη μέρα και αποφάσισαν να συνεργαστούνε μουσικά.

Κιθ Ρίτσαρντς Μικ Τζάγκερ

Οι Rolling Stones έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στις 12 Ιουλίου του 1962 στο κλαμπ "Μάρκι" του Λονδίνου. Ενώ 1 χρόνο μετά στις 7 Ιουνίου του 1963 κυκλοφόρησαν το πρώτο σινγκλ με τις διασκευές των τραγουδιών «Come On» του Τσακ Μπέρι και «I Want to Be Loved» του Γουίλι Ντίξον. Με τον δίσκο να φθάνει στο Νο21 και παραμένει στον πίνακα επιτυχιών της Μεγάλης Βρετανίας για 14 εβδομάδες.

Το 1964 το συγκρότημα πραγματοποίησε περιοδεία στην Αμερική ενώ παράλληλα εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “England’s Newest Hit Makers”. Ακολούθησε μια σειρά από τηλεοπτικές εμφανίσεις , νέων σινγκλ και άλμπουμ με το κοινό να εθίζεται στις νότες τους. Ενώ η δημιουργία ενός από τα κορυφαία ροκ τραγούδια που γράφτηκαν πότε, το «Satisfaction» αποτελεί το αποκορύφωμα εκείνης της χρονιάς.

Rolling Stones

Ο Κιθ Ρίτσαρντς είχε έρθει και στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου του 1967 στη μη ολοκληρωμένη συναυλία που πραγματοποίησαν οι Rolling Stones, στην Αθήνα στο γήπεδο Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Η συναυλία διακόπηκε ένα μέλος συνοδός του συγκροτήματος είχε επεισόδιο με αστυνομικό μετά το τραγούδι “I Can’t Get No”.

Η κόντρα

Με την κόντρα μεταξύ του Ρίτσαρντς και του Τζάγκερ να κορυφώνεται με τα χρόνια ήρθε και η μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των δύο παιδικών φίλων το 1986 απειλώντας το μελών της μπάντας. Επόμενο βήμα του Ρίτσαρντς αποτέλεσε η κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ του «Talk Is Cheap». Ενώ το 1989 επανενώθηκε με τη μπάντα και κυκλοφόρησαν μαζί το άλμπουμ «Steel Wheels» και πραγματοποίησαν τη τεράστια περιοδεία τους σε Αμερική και Ευρώπη καθώς έσπασαν κάθε κοντέρ με τις πωλήσεις να απογειώνονται.

Κιθ Ρίτσαρντς Μικ Τζάγκερ

Οι Rolling Stones αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη, κυκλοφόρησαν πάνω από 50 άλμπουμ με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 200.000.000 εκατομμύριά αντίτυπα, 32 τραγούδια τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στα τσαρτς Αμερικής και Ευρώπης.

Με την μουσική του νοημοσύνη και το απαράμιλλο ταλέντο του στην ηλεκτρική κιθάρα ο Κιθ Ρίτσαρντς θεωρείται δικαίως ως ένας από του κορυφαίους κιθαρίστες της ιστορίας. Ενω τα τραγούδια και οι νότες των Rolling Stones θα αποτελούν πάντα την έννοια και τον παλμό της Ροκ μουσικής. Με αφορμή τα γενέθλια του Κιθ Ρίτσαρντς εμείς σας παρουσιάζουμε τις 5 τοπ επιτυχίες ενός συγκροτήματος που έγραψε ιστορία.

The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction

The Rolling Stones - Paint It, Black

The Rolling Stones- Miss You

The Rolling Stones - Gimme Shelter

The Rolling Stones - Start Me Up