ΝΕΑ

Ησαΐας Ματίαμπα: Η μουσική πορεία του

Χρόνια Πολλα Ησαΐα Ματίαμπα!!

Ο Ησαΐας Ματιάμπα γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Ζαΐρ. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε όταν ο Ησαΐας ήταν 13 χρόνων καθώς ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου και κάποια μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο Γκύζη.

Ησαΐας Ματίαμπα

Σε ηλικία μόλις 18 ετών συμμετείχε στην εκπομπή του Mega Channel «Να η ευκαιρία», ερμηνεύοντας στον τελικό το «Δεν Μπορώ» του Νίκου Ζούδιαρη όπου πήρε από όλους τους κριτές το πολυπόθητο 10άρι και ταυτόχρονα υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music.

Το 2002 συνεργάστηκε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο «Vox» στην Αθήνα και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη στην σκηνή του «Fix Community». Το καλοκαίρι του 2003 ο Ησαΐας εμφανίστηκε μαζί με την Ελένη Πέτα, τον Γιώργο Αλουπογιάννη και τον Δημήτρη Τσεκούρα σε συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Λόγια που δεν Ξέχασα». Το album περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο Σόλων Αποστολάκης, ο Νίκος Βαξαβανέλης, η Ελεάνα Βραχάλη, ο Τάσος Βογιατζής.

Ησαΐας Ματίαμπα

Το Φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd με τίτλο «Τον κόσμο κοιτάζω» ενώ παράλληλα εμφανίζεται στο «Κλικ Stage» μαζί με το Νίκο Μίχα και τον Γρηγόρη Πετράκο. Αρχές του 2009 ακολουθούν διάφορα live σε μαγαζιά της Αθήνας και της επαρχίας. Τον Μάρτιο ξεκινάει μία πετυχημένη σειρά εμφανίσεων στο «New York live bar» της Θεσσαλονίκης ώσπου το 2011 συνεργάζεται με τον Μύρωνα Στρατή και τραγουδάνε σε όλη την Ελλάδα.

Ησαΐας Ματίαμπα

Με αφορμή τα γενέθλια του Ησαΐα Ματίαμπα εμείς σας παρουσιάζουμε τις τοπ 5 επιτυχίες του, που όλοι μας έχουμε αγαπήσει που όλοι μας έχουμε αγαπήσει ανά τα χρόνια.