ΝΕΑ

Νέα χριστουγεννιάτικα παραμύθια με άρωμα εξωτερικού

Από τον Νεΐμ Ντερβίσι

Τα Χριστούγεννα αποτελούν για πολλούς ανθρώπους μέρες χαράς, αισιοδοξίας και ανταλλαγής δώρων. Τα χριστουγεννιάτικα όμως παραμύθια αποτελούν επιπλέον ένα έθιμο το οποίο περνάει στα παιδία μας μηνύματα αγάπης, συμπόνιας και κατανόησης για τον συνάνθρωπο. Εμείς εντοπίσαμε και σας έχουμε κάποιες προτάσεις που θα βρείτε στην αγορά, από ξένους συγγραφείς, για να ανανεώσετε τη συλλογή σας!

Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένα ποντίκι παρέα με έναν λαγό στην συγκεκριμένη ιστορία ο Τικ και ο Τέλα έψησαν μπισκότα για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά αυτά εξαφανίστηκαν! Μια αστεία ιστορία με μόλις 32 σελίδες, με πολλά στολίδια για να μετρήσουν τα παιδιά και λίγα λόγια για την ευγένεια και την ειλικρίνεια. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ίκαρος» το 2018 από τον συγγραφέα Axel Scheffler.

η

Ο γάτος των Χριστουγέννων

Από την συγγραφέα Lucy Rowland «Ο γάτος των Χριστουγέννων» πρόκειται για τον αφράτο και χαδιάρη γάτο του Αι Βασίλη που έχει μανία να κοιμάται στα πιο περίεργα μέρη. Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων παίρνει έναν υπνάκο μέσα σ’ ένα κουτί, και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι είναι τυλιγμένος για δώρο και φορτωμένος στο έλκηθρο μαζί µε τα υπόλοιπα πακέτα! Θα καταφέρει ο γάτος να επιστρέψει σπίτι;

γγ

Η χιονονιφάδα

Η Χιονοστιβάδα από τον Benji Davies πρόκειται για ένα βιβλίο με εξαιρετική γλώσσα και πανέμορφη εικονογράφηση. Ένα μικρό κορίτσι γνωρίζει μια χιονοστιβάδα που άρχισε χοροπηδά, να στροβιλίζεται και να στριφογυρνάει ανάμεσα στα σύννεφα. Σύντομα όμως άρχισε να πέφτει και η περιπέτεια ξεινάει.

ιι

Πού είναι ο Aϊ-Βασίλης;

Ένα ποντικάκι ψάχνει παντού τον Αι Βασίλη. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο μικρός μας φίλος έχει αρχίσει και αγχώνεται καθώς περνά από το στολισμένο έλατο, τον χιονισμένο κήπο, το γιορτινό τραπέζι, αλλά Αϊ-Βασίλης… πουθενά! Λες να μην έρθει φέτος; Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο με περισσότερα από 40 παραθυράκια, που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες.

ιι