ΝΕΑ

Wednesday: Ένας χορός που αξίζει να δεις από τη θυγατέρα των Άνταμς

Από την Ναταλία Κάππα

Πολλοί που θα το είδαν μπορεί να ταξίδεψαν στο χορό-ορόσημο της Ούμα Θέρμαν και του Τζον Τραβόλτα στο μακρινό πλέον PULP FICTION αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και ο εν λόγω χορός της Wednesday Αddams πραγματοποιείται σε μία σειρά του Netflix που δείχνει πολλά υποσχόμενη και που φέρει την υπογραφή του μεγάλου Τιμ Μπάρτον.

Για τους λιγότερο μυημένους των σειρών, η νέα παραγωγή της διάσημης πλατφόρμας έχει τις ρίζες της στον κινηματογράφο και συγκεκριμένα στις ταινίες της «Οικογένεια Άνταμς» στις αρχές των '90s του Μπάρι Σόνενφελντ που έδωσαν μία άλλη γοητεία στο γκόθικ και στο μακάβριο. Οι ήρωες βέβαια είχαν πρωτο-εμφανιστεί ως τηλεοπτική σειρά το 1964 αλλά ας μην πάμε τόσο πίσω...

Αν και έχουμε δει από τότε διάφορες κινηματογραφικο-τηλεοπτικές προσεγγίσεις αυτής της ιδιόμορφα σκοτεινής και ενδιαφέρουσας οικογένειας, ήρθε η ώρα το νεότερο μέλος Wednesday Addams (που στο παρελθόν είχαμε αγαπήσει από την Κριστίνα Ρίτσι -η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικό ρόλο- και που υποδύεται με επιτυχία στη σειρά η Τζένα Ορτέγκα) να πρωταγωνιστήσει ως μία επάξια εκπρόσωπος του κυνισμού, μία κλασική αντι-ήρωιδα που καταφέρνει να μπει στο περιθώριο ενός περιθωριακού σχολείου, που δείχνει να περνάει καλύτερα στο δικό της φανταστικό μικρόκοσμο παρά με τη συντροφιά των ανθρώπων. Περίεργο για τη θυγατέρα των Άνταμς θα μου πείτε; Καθόλου.

Η ατμόσφαιρα της σειράς φωνάζει από μακριά Μπάρτον και όχι άδικα. Οι χαρακτήρες αυτής της μαύρης κωμωδίας, τα κινηματογραφικά πλάνα, η μουσική που θα αγαπήσουν πολλοί είναι μερικά μόνο στοιχεία που την κάνουν μία καλή επιλογή. Όσο για το γεγονός ότι όλη η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα περίεργο σχολείο με φατρίες, μυστήρια, σχολικούς αγώνες και περίεργους θανάτους κάποιοι θα θυμηθούν τον Χάρι Πότερ και θα σκεφτούν πως θα ήταν ο μικρός μάγος αν τον είχε «αναλάβει» ο Τιμ Μπάρτον.

Για την ώρα εμείς απολαμβάνουμε την πρωταγωνίστρια σε ένα μοναδικό χορό που έχουμε την αίσθηση ότι θα μείνει στη συλλογική τηλεοπτική μνήμη. Οι Άνταμς άλλωστε αγαπάνε τον χορό, κάτι που το έχουμε δει σε παρελθούσες εμφανίσεις τους.