ΝΕΑ

5 + 1 Παράξενα Χριστουγεννιάτικα Έθιμα από όλο τον κόσμο

Από τον Νεΐμ Ντερβίσι

Μπορεί το μοτίβο των Χριστουγέννων να είναι πανομοιότυπο αλλά κάθε χώρα έχει τον δικό της διαφορετικό τρόπο για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 5+1 παράξενα έθιμα χωρών που κάνουν τις γιορτές λίγο διαφορετικές από όσο τις ξέρουμε.

Φιλανδία: Χριστούγεννα στο νεκροταφείο

Για μια οικογένεια στη Φιλανδία η παραμονή των Χριστουγέννων ξεκινάει με πρωινό και καταλήγει στο νεκροταφείο. Ναι, καλά ακούσατε, αφού στην Φιλανδία έχουν ως οικογενειακή παράδοση να επισκέπτονται τα νεκροταφεία και να αφήνουν ένα κερί στους τάφους των αγαπημένων τους.

cemetery

Τσεχία: Υποψήφιες νύφες έτοιμες για όλα

Ένα αρκετά παράξενο έθιμο έχει να κάνει με τις γυναίκες στη Τσεχία. Το έθιμο αφορά όλες τις υποψήφιες νύφες που θέλουν να μάθουν το τι μέλλει γενέσθαι με τα ερωτικά τους. Οπότε, οι προβληματισμένες νύφες στέκονται με την πλάτη κολλημένη σε μια πόρτα και πετούν ένα από τα παπούτσια τους στον αέρα ώστε να φτάσει σε ύψος ακριβώς πάνω από τον ώμο. Αν εκείνο προσγειωθεί με τη μύτη να κοιτάει την πόρτα, τότε η γυναίκα πρόκειται να παντρευτεί μέσα στην επόμενη χρονιά. Στην αντίθετη περίπτωση (αν το τακούνι κοιτάει την πόρτα), το δαχτυλίδι θα αργήσει έναν ακόμη χρόνο να «εμφανιστεί»

ςς

Οι Μερακλήδες Βούλγαροι

Μόνο περίεργο δεν θα χαρακτηρίζαμε το συγκεκριμένο έθιμο, καθώς οι γείτονες μας περιλαμβάνουν στο εορταστικό τραπέζι τους 12 διαφορετικά φαγητά, ένα για κάθε μήνα του χρόνου. Ένα αρκετά νόστιμο έθιμο!

christmas

Λετονία: Κάθε μέρα Χριστούγεννα

Αν θα θέλατε να περάσετε κάπου τις γιορτές εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη Λετονία. Αφού στη συγκεκριμένη χώρα τα δώρα δεν έρχονται ούτε στις 25 ούτε στις 31 του μηνός αλλά κάθε μέρα των γιορτών (12 συνολικά) οπού όλοι κάνουν δώρα σε όλους.

christmas

Καναδάς: Χριστούγεννα για τα παιδιά

Στον Καναδά τα Χριστούγεννα είναι ξεκάθαρα παιδική υπόθεση, καθώς το καναδέζικο ταχυδρομείο έχει δημιουργήσει έναν ειδικό ταχυδρομικό κώδικα (HOHOHO). Κατά αυτόν τον τρόπο τα παιδία μπορούν να στέλνουν τα γράμματά τους στον Αι Βασίλη. Με τους εργαζόμενους του ταχυδρομείου να έχουν απαντήσει σε 15 εκατομμύρια γράμματα τα τελευταία 27 χρόνια, θα λέγαμε πως τα παιδιά στον Καναδά ζουν τα πιο αληθινά Χριστούγεννα στον κόσμο.

Όσο για την Ελλάδα, έχουμε και εμείς το δικό μας αντίστοιχο HO HO HO στο https://hohoho.elta.gr/ !!!

kids

Αργεντινή: Χριστούγεννα αλά Τέξας

Ένα αρκετά τρομακτικό έθιμο διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αργεντινή, με τους νέους να βγαίνουν στους δρόμους τη νύχτα των Χριστουγέννων και να πυροβολούν (!) με τα όπλα τους.

texas