ΝΕΑ

Θυμόμαστε τον Παντελή Παντελίδη

Άπο τον Νεΐμ Ντερβίσι

Μπορεί να έχουν περάσει 6 χρόνια από την τραγική είδηση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη, όμως «πίνει από κει ψηλά» για εμάς αφιερώνοντάς μας τις επιτυχίες του. Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 23 Νοεμβρίου του 1983 στην Νέα Ιωνία και από μικρός έδειχνε την αγάπη του για το τραγούδι. Ήταν μόλις στην έκτη δημοτικού όταν ζήτησε από τον πατέρα του να του αγοράσει μια κιθάρα. Και τότε έγινε η αρχή και ο Παντελής ξεκίνησε να ζει το «Όνειρό» του. Μπορεί να ήταν μόνιμος υπαξιωματικός του πολεμικού Ναυτικού όμως το τραγούδι ήταν αυτό που τον κέρδισε αφήνοντας πίσω τη θέση του.

Μία κιθάρα, ένα κινητό, η αγάπη του για την μουσική και το ταλέντο του ήταν αρκετά ώστε να αρχίσει να εκφράζεται με τα τραγούδια του στο YouTube. Ο Παντελής Παντελίδης έδινε σπάνια συνεντεύξεις γιατί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος «Προτιμάω να μιλάω μέσα από τα τραγούδια μου».

Το 2012 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Αλκοολικές οι Νύχτες» και έγινε αμέσως διπλά πλατινένιος. Η επιτυχία για τον ίδιο δεν άργησε να φανεί καθώς το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείου του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα Mad musical awards. Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Κώστας Μαρτάκης, Πάολα και Έλενα Χατζίδου ήταν μερικά από τα ονόματα με τα οποία ο Παντελής είχε συνεργαστεί. Ο τραγουδιστής είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του και μάλιστα της είχε γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016 γράφεται ο τραγικός επίλογος με τον Παντελή Παντελίδη να χάνει την ζωή του σε τροχαία δυστύχημα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι με ένα λουλούδι, ένα μήνυμα και με ένα μεγάλο «γιατί», χωρίς να μπορέσουν να πιστέψουν τι είχε συμβεί, συνόδεψαν το Παντελή τους στην τελευταία κατοικία.

Μπορεί να είναι στην γειτονιά των αγγέλων αλλά μέσα από την μουσική παρακαταθήκη που μας άφησε βρίσκεται πάντα μέσα στις καρδιές μας. Συνοδεύομαι, Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς, Παραμυθιάζομαι, Λιώμα σε γκρεμό και Πίνω από εκεί ψηλά για εσένα είναι, ήταν και θα είναι μερικά από τα τραγούδια που θα μας τον θυμίζουν.

.

Ας θυμηθούμε 5 αγαπημένα τραγούδια :

Γίνεται

Της Καρδιάς Μου Το Γραμμένο

Παραμυθιάζομαι

Είχα Κάποτε Μια Αγάπη

Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω