ΝΕΑ

Ακούμε 5 αγαπημένα ροκ τραγούδια για τα Χριστούγεννα

Από τον Νειμ Ντερβίσι

Ανυπομονείτε και εσείς να έρθουν τα Χριστούγεννα; Όσο οι μέρες περνούν φτάνουμε πιο κοντά στις γιορτές και η μουσική δεν μπορεί να λείπει. Η μουσική βέβαια που μας βάζει στο γιορτινό κλίμα και που είναι για όλα τα γούστα ακόμα και για τα πιο ροκ!

Αυτά λοιπόν είναι 5 από τα πιο γνωστά ροκ τραγούδια των Χριστουγέννων.

5. Bobby Helms: Jingle Bell Rock

Το «χαλαρό» ροκ τραγούδι του Bobby Helms κυκλοφόρησε το 1957 και έγινε κατευθείαν ραδιοφωνική επιτυχία. Ενώ Αυτήν τη στιγμή κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων ψηφιακών single Χριστουγέννων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ένα τραγούδι που παραμένει για πάντα αγαπημένο και θα παίζει σίγουρα και αυτά τα Χριστούγεννα.

4. John Lennon: Happy Xmas

Γεννημένος στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου του 1940. Ο John Lennon ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη του αντιπολεμικού κινήματος, που μαχόταν κατά της συμμετοχής των Αμερικανών στο Βιετνάμ. Με διάφορους τρόπους και μέσω των τραγουδιών του, Ο βρετανός τραγουδιστής κατάφερε να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη στην υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1998 και άνηκε στο άλμπουμ «These Are Special Times»

3. Queen: Thank God It’s Christmas

Το single των Queen "Thank God It's Christmas" κυκλοφόρησε στις 27 Νοεμβρίου 1984 και πέρασε έξι εβδομάδες στα βρετανικά charts φτάνοντας στο νούμερο 21. Tο μεγαλύτερο μέρος των στίχων γράφτηκε από τον ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ και ο κιθαρίστας Μπράιαν Μέι συνέβαλαν στο ρεφρέν που παρέδωσε ο Φρέντι Μέρκιουρι με το δικό του λαμπρό, αμίμητο στυλ.

2. Brenda Lee: Rockin’ Around the Christmas Tree

Η Brenda Lee περιγράφει το τραγούδι «Rockin’ Around the Christmas Tree» ως «ένα ξεχωριστό, υπέροχο δώρο». Μπορεί να ηχογραφήθηκε αρχικά το 1958 όταν ήταν 13χρονών αλλά απέκτησε νέα πνοή το 1990, όταν εμφανίστηκε στην γνωστή ταινία Home Alone.

1. AC/DC: Mistress for Christmas

Πρόκειται για το πιο αστείο τραγούδι της λίστας μας, Το «Mistress For Christmas» εμφανίστηκε στο άλμπουμ «The Razor's Edge» των AC/DC το1990 και σύμφωνα με τα μέλη περιέγραφε την τότε είδησή πως Donald Trump απατούσε τη τότε σύζυγό του Ivana με την τότε βασίλισσα της ομορφιάς Marla Maples.