ΝΕΑ

Πόσα γνωρίζεις για τον Κώστα Καραφώτη;

Χρόνια πολλά Κώστα Καραφώτη!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Όλα ξεκίνησαν από τη συμμετοχή του στο «Fame Story 2», όπου με το ταλέντο του και την τεράστια αγάπη που έχει για τη μουσική, ο Κώστας Καραφώτης κατάφερε να κερδίσει το κοινό αλλά και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα και στα 18 του χρόνια έφυγε όταν πήρε την απόφαση να σπουδάσει Ιατρική στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το πτυχίο του το πήρε τον Νοέμβριο του 2003. Από μικρή ηλικία λάτρευε τη μουσική, το τραγούδι, αγαπούσε το μπουζούκι και όταν ήταν οκτώ ετών ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν ένα και να τον γράψουν σε ωδείο. Έπειτα, εκτός από το μπουζούκι που παίζει εξαιρετικά, έμαθε να παίζει πιάνο και μάλιστα παρακολούθησε και μαθήματα σολφέζ.

Αν και σπούδασε Ιατρική, η αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι ήταν τόσο έντονη που θα ήταν αδύνατον να μην γίνει επάγγελμα. Έτσι, είχε βάλει σκοπό να γίνει πιο ενεργός στο κομμάτι του τραγουδιού αλλά και περισσότερο γνωστός και το 2004 πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο «Fame Story 2», στο μουσικό reality του antenna. Εκεί άρχισαν όλα, καθώς με την μοναδική φωνή και παρουσία του κέρδισε του πάντες, έπειτα συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου αλλά και υπέροχα τραγούδια, όπου όλοι έχουμε λατρέψει.

Αργότερα, το επόμενο έτος και συγκεκριμένα τον Μάρτιο, υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρία και ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ήταν έτοιμος. Το άλμπουμ αυτό, έχει τίτλο «Είμαι εδώ», σε συνεργασία με τον Γιάννη Βαρδή, τον σπουδαίο συνθέτη και τραγουδιστή, όπου αμέσως διέκρινε και ξεχώρισε το ταλέντο του και του έγραψε θαυμάσια τραγούδια.

Ο Κώστας Καραφώτης, έχει αποδείξει πως μπορεί να ερμηνεύσει με επιτυχία ζεϊμπέκικα, χασάπικα ακόμα και αισθαντικές μπαλάντες, καθώς ο δεύτερος δίσκος του «Η καρδιά μου σελίδα γυρίζει», περιέχει αυτά και πολλά άλλα μουσικά είδη.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του έχει αναφέρει πως «Η δουλειά μου δεν είναι απλά μια δουλειά, ένα επάγγελμα που σηκώνομαι το πρωί και κάνω μηχανικά, είναι κάτι στο οποίο δίνω τη ψυχή μου. Το επάγγελμα μου είναι η ζωή μου! Όταν έχω δουλειά, έχω ψυχική ανάταση και υγεία περισσότερη».

Ακόμα, έχει συνεργαστεί με τον Νίνο και την Πέγκυ Ζήνα, κάνοντας εμφανίσεις στο νυχτερικό κέντρο «Απόλλων». Με τους ίδιους καλλιτέχνες πάλι στην επόμενη σεζόν ήταν στο «Διογένης Studio», αλλά βρίσκονταν και στο «VOX» τη σεζόν 2008 – 2009. Μετά, συνεργάστηκε με τον Θάνο Πετρέλη, τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Απόστολία Ζώη στο κέντρο «Θάλασσα». Τον έχουμε συναντήσει και στα μπουζούκια με μεγάλα ονόματα, όπως η Ειρήνη Μερκούρη, ο Βασίλης Καρράς και ο Κώστας Μαρτάκης.

Επίσης, το 2011 μαζί με την Κέλλυ Κελεκίδου και τον Νίκο Κούρκουλη, εμφανίζονταν στο “Teatro Music Hall” και την ίδια χρονική περίοδο είχε λάβει συμμετοχή για φιλανθρωπικό σκοπό στο «Just the two of us», συνοδεύοντας στην σκηνή την Ελένη Φιλήνη.

Με αφορμή τα γενέθλια του Κώστα Καραφώτη, ξεχωρίσαμε πέντε αγαπημένα μας τραγούδια του και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Πώς μου το 'κανες αυτό"

2) "Της Αγάπης Μαχαιριά"

3) "Μη ρωτάς"

4) "Απαγορεύεται"

5) "Ίσως να φταίω"