ΝΕΑ

Ένας χρόνος χωρίς τον Mad Clip

Από τη Ρίτα Τριανταφύλλου

Ήταν ξημερώματα Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο τράπερ Mad Clip έχασε τη ζωή του, έπειτα από σφοδρό τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Αν και η πρόσκρουση ήταν πολύ σοβαρή, ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, χρειάστηκαν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια τον μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου του κυκλοφόρησε αστραπιαία σε ολόκληρη την Ελλάδα και προκάλεσε τεράστια θλίψη σε όλους όσους τον αγαπούσαν. Περίπου 2.000 άτομα βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος για να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι ή κάποιο σημείωμα, ενώ δεν έλειψαν οι συγκινητικές αναρτήσεις στα social media από χιλιάδες θαυμαστές του και φίλους του. Το μοιραίο βράδυ, ο 34χρονος καλλιτέχνης βρισκόταν στο γάμο του φίλου και συνεργάτη Γιώργου Μπενιουδάκη και της project manager Λίας Παπαδοπούλου.

location

Ποιος ήταν ο Mad Clip;

Ο τράπερ Mad Clip (Πήτερ Αναστασόπουλος) είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Το όνομα Mad Clip στην πραγματικότητα είναι αρκτικόλεξο και σημαίνει Money and drugs Can’t live in poverty. Το 1999 και σε ηλικία 13 ετών επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα, μετά τον χωρισμό των γονιών του. Στα 22 του πήγε στην Κύπρο, όπου συνεργάστηκε με τον Drew Astro. Στη συνέχεια, πήγε Νέα Υόρκη και Λονδίνο για τρία χρόνια και ύστερα επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα.

Από τότε που κυκλοφόρησε το τραγούδι “Dealer”, ακολούθησαν πολλά γνωστά μουσικά κομμάτια όπως το “Mama”, “Kotera”, “Sinthikes” και άλλα, τα οποία έχουν εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Είχε κυκλοφορήσει 4 albums, το “Super Trapper”, “O Amerikanos LP”, το “Super Trapper 2” και το “Still Active” σε συνεργασία με τον Strat. Ο ράπερ Τάκι Τσαν τον βοήθησε να κυκλοφορήσει το πρώτο του single “Eimai Trelos” σε ηλικία 27 ετών, ενώ με την επιτυχία του “Kotera” βρέθηκε νούμερο 1 στα trends του YouTube.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως η Josephine, ο Light, ο Trannos κ.α. Η τελευταία μεγάλη του επιτυχία, με τίτλο «Μπορεί», ήταν σε συνεργασία με την Ελένη Φουρέιρα.

Ο Mad Clip είχε δηλώσει ότι σέβεται όλες τις μουσικές δημιουργίες και ας μην του αρέσουν να τις ακούει σπίτι του. «Ζω το όνειρό μου! Μιλάω με τη δουλειά μου, βγάζω τα κομμάτια μου, προσπαθώ για το καλύτερο. Κανένας δεν γουστάρει τον “κακό νικητή”. Κοιτάω για την πάρτη μου, όχι εγωιστικά, θέλω να εξελίσσομαι, θέλω να γίνω καλύτερος. Όταν ο άλλος μπαίνει στη διαδικασία να σε σχολιάσει αρνητικά, νιώθω ότι κάτι κάνεις σωστά. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμα τα μπουζούκια να δεχτούν trappers» είχε πει παλαιότερα ο τραγουδιστής στο Νίκο Κοκλώνη.

Ο νεαρός καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων, είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε μικρότερη ηλικία, το ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα και τις επιρροές των νέων ανθρώπων. «Κανένας μας δεν θέλει να δει κανέναν νεαρό να καταστρέφεται. Είναι πολύ σημαντική η παιδεία που δίνουν οι γονείς. Πρέπει να παίρνουν παραδείγματα από τους γονείς τους, όχι από τον αγαπημένο τους τραγουδιστή ή ηθοποιό…Έχω βρει τη συνταγή στο να κάνω τη δική μου ζωή και αλητεία, εμπορική…Δεν έχω έρθει εδώ να το παίξω ούτε πρότυπο ούτε είδωλο…Μιλάω για τα δικά μου βιώματα» είχε αναφέρει.

Λέγοντας την ιστορία του στη Lifo ο Mad Clip δήλωσε: «Θαύμαζα πολύ τους ράπερ που είχαν φύγει απ' τη ζωή, τους 2 Pac, Biggie Smalls κι άλλους που άκουγα τη μουσική τους και ήταν σαν να υπήρχαν ακόμα, θαύμαζα αυτού του είδους την αθανασία. Σκεφτόμουν: "Τι είναι η ζωή; Να έρχεσαι, να φεύγεις και να μη σε θυμάται κανένας;". Έτσι, το 2003 "έφαγα" μια φλασιά και αποφάσισα να γίνω μουσικός, γιατί ήθελα να κάνω κάτι και να γράψω τη δική μου ιστορία».

Προς τιμήν του, λοιπόν, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια του.

Montecristo

Mama

Dealer

Hustla

Fimi