ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 5 τραγούδια της Μελίνας Ασλανίδου που ξεχωρίσαμε!

Χρόνια Πολλά Μελίνα Ασλανίδου!

Μας συστήθηκε το 2001 μέσα από το μουσικό συγκρότημα «Οι Απέναντι», όταν ερμήνευσε το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Τι σου 'κανα και πίνεις», το οποίο αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και εκτόξευσε τη δημοτικότητα του συγκροτήματος.

Λίγο αργότερα το συγκρότημα διαλύθηκε και εκείνη ακολούθησε σόλο καριέρα. «Δεν έγινε τίποτα… Θα ήθελα να υπήρχε, γιατί ήταν δική μου επιλογή να γίνει το συγκρότημα. Εγώ το έφτιαξα όλο αυτό!... Με τους Απέναντι είχαμε διάφορα θέματα, αυτά που συμβαίνουν στα συγκροτήματα. Μέχρι τότε τα διάβαζα, απλά τα έζησα μετά. Ποιος θα πει τι, ποιος θα κάνει τι... Που δεν υπήρχε και λόγος να γίνει όλο αυτό, γιατί ποτέ δεν ήμουν αυτής της λογικής. Θεωρώ ότι μία ομάδα είναι ένα - αν φανώ εγώ τώρα, θα φανείς εσύ μετά. Αλλά εντάξει, υπάρχει και αυτό. Εμείς ήμασταν δύο τραγουδιστές, ήταν ένας άντρας κι εγώ. Εκεί δημιουργήθηκε ένα χάσμα. Αλλά μετά πολύ ειρηνικά και πολύ όμορφα είπαμε να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Οι Απέναντι έκαναν ένα ολόκληρο άλμπουμ κι εγώ συνέχισα και τραγούδησα αυτά που ήθελα. Τα παιδιά ήθελαν να το πάνε λίγο πιο λαϊκά, εγώ ήθελα να το πάω λίγο πιο έντεχνα. Είχαμε διαφορά απόψεων» είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή της. Μία νέα τραγουδίστρια με μία γλυκιά χροιά που ήθελε να αφήσει το στίγμα της στο μουσικό στερέωμα. Ο λόγος για τη Μελίνα Ασλανίδου, που σήμερα έχει τα γενέθλιά της.

Η Μελίνα Ασλανίδου γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Σε μικρή ηλικία επέστρεψε μαζί με την οικογένειά της στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Αγαπούσε τη μουσική από παιδί και στο σχολείο συμμετείχε στη χορωδία. Τα ερεθίσματά της ήταν η βυζαντινή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και μουσικές του Πόντου.

Το 2003 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Το Πέρασμα», ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα άλμπουμ όπως το «Παιχνίδι Είναι» το 2005, «Ψηλά Τακούνια» το 2007, «Στο Δρόμο» το 2008 και «Άλλη Μια Φορά» το 2009.

Το 2015, έπειτα από τη συνεργασία της με τον Γιάννη Πάριο, η ταλαντούχα τραγουδίστρια συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Κουινέλη. Έτσι, τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Νερό και Χώμα», το οποίο βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Ντουέτο/Συνεργασία της χρονιάς στα Mad Video Music Awards το 2017.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αντώνης Ρέμος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.

Το 2019 υπέγραψε συμβόλαιο με την Panik Records και ένα χρόνο αργότερα συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Γεια σου».

Σήμερα, η Μελίνα Ασλανίδου γίνεται 48 ετών και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια της.

Το Λάθος

Προσωπική Επιλογή

Τετάρτη Βράδυ

Αχ Κινδυνεύω!

Η Ευχή