ΝΕΑ

Χρήστος Νικολόπουλος: Ακούμε 10 καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με τον μεγάλο μουσικό

Σήμερα ο Χρήστος Νικολόπουλος, έχει γενέθλια και γίνεται 75 ετών !

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1947 στο Καψοχώρι Ημαθίας και πέρα από δεξιοτέχνης του μπουζουκιού είναι συνθέτης λαϊκός τραγουδιστής, με αρκετά στοιχεία ακόμα και από την παραδοσιακή μουσική.

Μας έχει συντροφεύσει με πάνω από 2.000 τραγούδια, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών και επηρέασε με τη μουσική του και τις νέες γενιές.

Η οικογένεια του μοναδικού συνθέτη, ασχολούταν με τη μουσική και έτσι από νεαρή ηλικία ο Χρήστος Νικολόπουλος βρισκόταν γύρω από αυτή. Επίσης, έπαιζε επαγγελματικά σε όλη την περιφέρεια της ιδιαίτερης πατρίδας του σε κέντρα, γιορτές, γάμους, πανηγύρια κλπ, ώστε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, με την ευχή του πατέρα του ως μόνο εφόδιο, έφτασε στην Αθήνα. Στην οδό Βερανζέρου με Σατωβριάνδου στην Ομόνοια υπήρχε το «Καφενείο των Μουσικών». Εκεί συνάντησε μουσικούς όπου τον βοήθησαν να παίζει σε δίσκους μικρών εταιρειών. Ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Στέλιος Ζαφειρίου τον άκουσε και του πρότεινε να παίζουν μαζί στις ηχογραφήσεις μεγαλύτερων εταιρειών.

Με αφορμή τα γενέθλια του Χρήστου Νικολόπουλου, θα ακούσουμε 10 συνεργασίες του μεγάλου μουσικού

1) «Απόψε σ' έχω στην αγκαλιά μου» (1968)

2) «Αγριολούλουδο» (1972)

3) «Την Παρασκευή το βράδυ» (1972)

4) «Νύχτα στάσου» (1975)

5) «Υπάρχω» (1975)

6) «Το σταυροδρόμι»

7) «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει»

8) «Παίξε Χρήστο επειγόντως»

9) «Οι νταλίκες»

10) «Όλοι δικοί μας είμαστε»