ΝΕΑ

Woody Allen: Η νέα του παριζιάνικη ταινία

Για την νέα ταινία που θα γυρίσει στο Παρίσι το φθινόπωρο ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν (Woody Allen), ανέφερε πιο πολλές λεπτομέρειες.

Ο σκηνοθέτης, δήλωσε πως έχει σκοπό τον Σεπτέμβριο να μετακομίσει στο Παρίσι, ώστε να γυρίσει μία γαλλόφωνη ταινία θρίλερ με σενάριο παρόμοιο του «Match Point» που γύρισε το 2005, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche». Ένα είδος ρομαντικού θρίλερ «με δηλητηριώδεις δόσεις» τη χαρακτήρισε, αποκλειστικά από Γάλλους ηθοποιούς. Είπε επίσης, πως για το καστ με τους βασικούς πρωταγωνιστές ήδη έχει ολοκληρώσει.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κυκλοφόρησαν και οι δύο πιο πρόσφατες ταινίες του σκηνοθέτη «A Rainy Day in New York», το 2019 και το ισπανικό, «Rifkin’s Festival» το 2021. Όμως η τελευταία δεν είχε καλή απόδοση και απέφερε μόλις 2,3 εκατομμύρια δολάρια, αντίθετα το ρομαντικό «A Rainy Day in New York», ήταν στην κορυφή των box office, με πρωταγωνιστές τον Τιμοτέ Σαλαμέ (Timothée Chalamet) και την Ελ Φάνινγκ (Elle Fanning).

Επίσης, τα τελευταία χρόνια λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση, η καριέρα του σκηνοθέτη έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα.

Όταν τον ρώτησαν από την εφημερίδα αν φοβήθηκε πως δεν θα μπορέσει ξανά να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες λόγω αυτών των καταγγελιών, ο Άλεξ είπε ότι: : «Είμαι συγγραφέας και κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να γράψω και επομένως να δουλέψω. Είναι ο λόγος της ελευθερίας μου και της ανεξαρτησίας μου».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ