ΝΕΑ

Συμβουλές για να Περάσεις μια Σέξι και Ρομαντική Βραδιά στο Σπίτι- αν Έχεις Συγκάτοικο

Πρέπει να βρεις τα όρια: να μην ζεσταίνει ο συγκάτοικος το φαγητό του, την ώρα που εσείς τρώτε υπό το φως τον κεριών αλλά ούτε να μην μπορεί εκείνος να κατουρήσει, επειδή κάνετε δύο ώρες αφρόλουτρο.

Κάν’ το εικόνα: ένα σέξι πλάσμα έρχεται σπίτι σου για μια ρομαντική βραδιά. Τα φώτα είναι χαμηλωμένα. Τα κεριά ρίχνουν μια απαλή λάμψη. Ροδοπέταλα; Ναι, παντού. Έχετε αισθησιακή διάθεση, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Και σκάει ο μαστουρωμένος συγκάτοικός σου για να ζεστάνει κοτομπουκιές στον φούρνο μικροκυμάτων.

Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να κρατήσεις τη φλόγα ζωντανή και επίσης όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτή η εποχή, όπου δεν αντλούμε ευχαρίστηση από τίποτα σχεδόν, δεν είναι η καλύτερη. Το ίδιο ισχύει και για μια σέξι βραδιά στο σπίτι. Αν βάλεις μέσα και τους συγκατοίκους, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερα. Έχοντας αυτά υπόψη ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να περάσετε μια όμορφη βραδιά χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα σε καμία από τις δύο σχέσεις σου – είτε στην ερωτική σου σχέση, είτε στη σχέση με τον συγκάτοικο.

Στην πραγματικότητα, αυτό που σε εμποδίζει να περάσεις μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι δεν είναι κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι οι συγκάτοικοι (εκτός και αν είναι σκέτοι εφιάλτες). Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγωκεντρική, ανταγωνιστική στάση απέναντι στους συγκατοίκους σου είναι πιο πιθανό να χαλάσει τη βραδιά σε μεγαλύτερο βαθμό από οτιδήποτε κάνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με την Amy Canevello, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Σάρλοτ, που μελετά την επίδραση του κινήτρου στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Όταν σκέφτεσαι πώς σε ξεβολεύει ο συγκάτοικός σου, μπορεί να βλέπεις τις πράξεις του μέσα από εριστικό πρίσμα αντί για καλόπιστο, κάτι που θα κάνει την κατάσταση ακόμη πιο αγχωτική. «Αν εστιάζεις περισσότερο στον εαυτό σου, είναι πιο πιθανόν να βλέπεις τους άλλους ως ανταγωνιστές», λέει. «Μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ότι ο άλλος σε ανταγωνίζεται για κάτι, είτε για χώρο πραγματικό είτε συναισθηματικό, κι αυτό δημιουργεί μια προοπτική μηδενικού αθροίσματος» – που σημαίνει ότι για να κερδίσει ο ένας πρέπει να χάσει ο άλλος. «Ο μόνος τρόπος να καλυφθούν οι ανάγκες μου είναι να μην καλυφθούν οι δικές σου».

ΠΗΓΗ: www.vice.com