ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες για την Kate Bush με το «Running Up That Hill»

Η Κέιτ Μπους κατέρριψε τρία ρεκόρ Γκίνες, με το τραγούδι της «Running Up That Hill», το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 στο βρετανικό chart single στα μέσα του Ιουνίου, όταν επιλέχθηκε για την τέταρτη σεζόν της σειράς «Stranger Things».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985 και έφτασε στο νούμερο 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 2012, χρησιμοποιήθηκε μια ανανεωμένη έκδοσή του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Τώρα, ο οργανισμός των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η Κέιτ Μπους έχει κατακτήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους τίτλους: Η μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα καλλιτέχνης που έφτασε στο νούμερο 1, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φτάσει ένα τραγούδι στο νούμερο 1 στο επίσημο chart single του Ηνωμένου Βασιλείου και η μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ δύο τραγουδιών νούμερο 1 της ίδιας τραγουδίστριας.

Μάλιστα, η Cher, η οποία βρισκόταν στην κορυφή του ρεκόρ, η μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα καλλιτέχνης που έφτασε στο νούμερο 1 στο chart single του Ηνωμένου Βασιλείου, έγραψε στο Twitter «Μπράβο Κέιτ! Τα ρεκόρ πρέπει να καταρρίπτονται!».