ΝΕΑ

Σαν σήμερα το album από την ταινία "The Bodyguard" γράφει ιστορία στο Billboard!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Ήταν 1973 όταν η Dolly Parton έγραψε το "I Will Always Love You" , ένα τραγούδι που το 1992 έγινε τεράστια επιτυχία όταν ηχογραφήθηκε για το soundtrack της ταινίας "The Bodyguard", από την μοναδική Whitney Houston. Το "I Will Always Love You" της Houston κέρδισε βραβεία για το Record of the Year αλλά και στα 36α Grammy Awards το 1994 έλαβε την καλύτερη γυναικεία ποπ ερμηνεία καθώς πέρασε 14 εβδομάδες στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100.

Το “I Will Always Love You” έγινε επίσημα και το 6ο τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Όχι μονο Soundtrack αλλά και τραγούδι.

To “The Bodyguard”, έγινε το άλμπουμ - soundtrack με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς πούλησε 42 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως.

Μετά από τα “Rain Rain” των Guns N ‘Roses, το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Zombie” των The Cranberries , είναι το τέταρτο μουσικό βίντεο της δεκαετίας του ’90 που κατάφερε να φτάσει τις ένα δισεκατομμύριο προβολές.

Η Whitney Houston έχει φτάσει 1 δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube με το “I Will Always Love You” και είναι η πρώτη επιτυχία από την δεκαετία του ’90 , όπου άγγιξε τον αριθμό αυτό κυρίως για το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Μέσο κοινοποίησης, αναπαραγωγής και διαμοιρασμού βίντεο.

Σαν σήμερα, τα soundtrack της ταινίας "The Bodyguard" πέρασε επίσημα 20 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο.1 του chart του Billboard 200. Για να το γιορτάσουμε, μοιραζόμαστε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια από την ταινία!

1) “I Will Always Love You”

2) “I’m Every Woman”

3) “I Have Nothing“

4) “Run to You“

5) “Queen of the Night“