ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Stevie Wonder! Τα 5 αγαπημένα τραγούδια του κοινού

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τα τραγούδια του Stevie Wonder έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Μας έχουν στιγματίσει και σίγουρα μας έχουν κάνει να νιώσουμε πολλά συναισθήματα. Ο υπέροχος, αυτός, καλλιτέχνης μέσα από τα τραγούδια μας δίδαξε την αγάπη και την ανιδιοτέλεια.

Σήμερα ο Stevie Wonder έχει γενέθλια και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, τα 5 αγαπημένα τραγούδια του κοινού!

1) “Part Time Lover”

Το “Part Time Lover” κυκλοφόρησε το 1985 από το άλμπουμ “ In Square Circle”. Το τραγούδι μιλάει για ένας άνδρα που απατάει την γυναίκα του και τελικά μαθαίνει πως τόσο καιρό το ίδιο κάνει και η γυναίκα του. Τους στίχους και την μοσυική υπογράφει ο ίδιος ο Wonder ενώ το τραγούδι βρέθηκε αμέσως στο Νο.1 του Billboard Hot 100. Ακόμα και τώρα θεωρείται ένα από τα καλύτερα τραγούδια του τραγουδιστή.

2) “I Just Called To Say I Love You”

Το “I Just Called To Say I Love You” κυκλοφόρησε το 1984 από το άλμπουμ “The Woman in Red”. Ήταν το Soundtrack για την ταινία “The Woman in Red” και κέρδισε Όσκαρ και Χρυσή για σφαίρα για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι.

Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για τον Wonder, ο οποίος κάνει ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στον έρωτα του. Στο τραγούδι παραθέτει τα γεγονότα σε ένα ημερολόγιο με σκοπό να παροτρύνει τον κόσμο που ακούει το τραγούδι να κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν του έδωσε ώθηση η Πρωτοχρονιά ή το Halloween ή κάποια γιορτή. Θέλει απλώς να πεί στην αγαπημένη του πως την αγαπάει μέσα από την καρδιά του. Κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι καθημερινά.

3) “Superstition”

Το “Superstition” κυκλοφόρησε το 1972 από το άλμπουμ “Talking Book”. Είναι το βασικό τραγούδι για το 5ο του άλμπουμ “Talking Book”. Στους στίχους περιγράφει διάσημες Δεισιδαιμονίες και τις επιπτώσεις που έχουν πάνω μας. Την μουσική και τους στίχους έχει φυσικά γράφει ο Stevie Wonder.

4) “You Are The Sunshine Of My Life”

Το “You Are The Sunshine Of My Life” κυκλοφόρησε το 1973 από το άλμπουμ “Talking Book”. Τους πρώτους δύο στίχους τους ερμηνεύει ο Jim Gilstrap ενώ τις επόμενες δύο, ο Lani Groves. Ο Gilstrap και ο Groves, μαζί με την Gloria Barley έκαναν και δεύτερες φωνές στο τραγούδι. To Rolling Stone τοποθέτησε το τραγούδι στο Νο.183 στην λίστα τους με τα «500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών». Το Billboard το χαρακτήρησε ως «μια απαλή μπαλάντα με εκπληκτικό πιάνο και εκπληκτική δουλειά στην παραγωγή».

5) “Isn’t She Lovely”

To “Isn’t She Lovely” κυκλοφόρησε το 1976 από το άλμπουμ “Songs in the Key of Life”. Ο Wonder έγραψε τους στίχους για την κόρη του που μόλις είχε γεννηθεί. Το Original Audio του τραγουδιού ξεκινάει με κλάματα μωρού. Στην πραγματικότητα, είναι τα πρώτα κλάμματα της κόρης του την στιγμή της γέννησης της. Το τραγούδι έχει δύο Versions. Η πρώτη, η κανονική μορφή του, είναι σε διάρκεια λίγο παράπανω από έξι λεπτά ενώ η δέυτερη είναι 3:26 λεπτά, ώστε να μπορεί να παιχτέι στο ραδιόφωνο.

Ο Stevie Wonder έχει ερμηνεύσει αυτό το τραγούδι για την Βασίλισσα Ελισάβετ στην συναυλία Diamond Jubilee Concert έξω από το παλάτι του Μπάκινχαμ τον Ιούνιο του 2012.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει ερμηνευθεί από πολλούς καλλιτέχνες, ωστόσο ήταν το τραγούδι που έδωσε το χρυσό εισητήριο στον Harry Styles, ώστε να περάσει τις audition του X-Factor το 2010 και να γίνει ο καλλιτέχνης που έγινε.