ΝΕΑ

Ο Will Smith αποκλείστηκε από την τελετή των Oscar για τα επόμενα 10 χρόνια

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Will Smith δεν θα επιτρέπεται να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια λόγω της συμπεριφοράς του στην 94η ετήσια τελετή απονομής των Όσκαρ στις 27 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτραπεί στον Smith να απονείμει το βραβείο στον νικητή του καλύτερου ηθοποιού του επόμενου έτους, μια παράδοση που τιμάται στο παρελθόν στα Όσκαρ.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Dawn Hudson εξέδωσαν μια «ανοιχτή επιστολή προς την οικογένεια της Ακαδημίας μας» την Παρασκευή, η οποία αναφέρει:

«Τα 94α Όσκαρ είχαν σκοπό να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο κύριος Σμιθ στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα. Για αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και υπολείπαμε απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές.

will smith

Σήμερα, το Συμβούλιο των Διοικητών συγκάλεσε συνεδρίαση για να συζητήσει πώς να ανταποκριθεί καλύτερα στις ενέργειες του Will Smith στα Όσκαρ, εκτός από την αποδοχή της παραίτησής του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για μια περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, ο κ. Smith δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εικονικά, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Βραβείων Όσκαρ.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη στον κ. Ροκ για τη διατήρηση της ψυχραιμίας του κάτω από εξαιρετικές συνθήκες. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες, τους υποψηφίους, τους παρουσιαστές και τους νικητές για την ευαισθησία και τη χάρη τους κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής.

Αυτή η ενέργεια που λαμβάνουμε σήμερα ως απάντηση στη συμπεριφορά του Will Smith είναι ένα βήμα προς έναν ευρύτερο στόχο προστασίας της ασφάλειας των καλλιτεχνών και των καλεσμένων μας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ακαδημία. Ελπίζουμε επίσης ότι μπορεί να ξεκινήσει μια περίοδος θεραπείας και αποκατάστασης για όλους τους εμπλεκόμενους και επηρεασμένους.»

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας συνεδρίασε από το Zoom για να επιλύσει το ζήτημα, αφού ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ρούμπιν κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο να ανεβάσει την αρχικά ανακοινωθείσα ημερομηνία της συνάντησής τους στις 18 Απριλίου. «Είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων να αντιμετωπιστεί έγκαιρα», έγραψε σε επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Με πληροφορίες από το Billboard.com