ΝΕΑ

Ο Richard Williams μιλάει για τον Will Smith και το χαστούκι στα Oscar: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χτυπήσει κάποιον άλλον»

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Ο Richard Williams στάθηκε στις ενέργειες του Will Smith στα Βραβεία Oscar το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Chris Rock, αφού ο κωμικός έκανε ένα αστείο για τη σύζυγό του, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, κατά τη διάρκεια της τελετής. Λίγο μετά τον καβγά, ο Smith κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Richard Williams, o προπονητής tennis και πατέρας της Venus και της Serena Williams, στο «King Richard».

«Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες του τι συνέβη», είπε ο Richard Williams στο NBC News, μέσω του γιου του Chavoita LeSane. «Αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χτυπήσει κανέναν άλλον, εκτός κι αν είναι για αυτοάμυνα». Το περιστατικό μεταξύ Smith και Rock προκάλεσε έκπληξη στο κοινό, τόσο μέσα στο Dolby Theatre όσο και παρακολουθώντας από το σπίτι, καθώς δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο αν η αλληλεπίδραση ήταν ένα σκηνοθετημένο σκετς. Στην ομιλία αποδοχής του καλύτερου ηθοποιού, ο Smith ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και τους υποψηφίους του, αν και δεν μίλησε στον Rock κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ο Smith το απόγευμα της Δευτέρας, ζήτησε συγγνώμη στον Rock, εκφράζοντας μεταμέλεια για τις πράξεις του.

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Jada ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά», έγραψε ο Smith. «Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ήμουν εκτός γραμμής και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης».

Με πληροφορίες από το Variety