ΝΕΑ

Το “Something in the Way” των Nirvana, σαρώνει ξανά μετά την πρεμιέρα του “The Batman”

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Χάρη στο «The Batman», την τελευταία ταινία της DC με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson, ένα βαθύ κομμάτι από το κλασικό άλμπουμ των Nirvana του 1991, Nevermind, επέστρεψε δυναμικά. Το τραγούδι έχει αυξηθεί ραγδαία στις ακροάσεις μετά την κυκλοφορία της ταινίας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στο MRC Data.

Το εν λόγω τραγούδι, «Something in the Way» εμφανίζεται δύο φορές στην ταινία και εμφανίστηκε επίσης σε τρέιλερ πριν από την κυκλοφορία του. Το τρέιλερ ουσιαστικά βοήθησε το τραγούδι να κάνει το ντεμπούτο του στα τσαρτ του Billboard για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020. Έφτασε στο Νο. 2 στις Πωλήσεις Ψηφιακών Rock Τραγουδιών και στο Νο. 45 στην κατάταξη πωλήσεων ψηφιακών τραγουδιών όλων των ειδών στη πρώτη, κίολας, εβδομάδα παρακολούθησης μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ.

«Όταν γράφω, ακούω μουσική και καθώς έγραφα την πρώτη πράξη, έβαλα το «Something in the Way» των Nirvana», είπε στο Empire τον Δεκέμβριο ο σκηνοθέτης του Batman, Matt Reeves. «Τότε σκέφτηκα ότι, αντί να κάνω τον Μπρους Γουέιν την έκδοση του playboy που έχουμε δει πριν, υπάρχει μια άλλη εκδοχή που είχε περάσει μια μεγάλη τραγωδία και έγινε ερημίτης. Άρχισα λοιπόν να κάνω αυτή τη σύνδεση με το Last Days του Gus Van Sant και την ιδέα αυτής της φανταστικής εκδοχής του Kurt Cobain να βρίσκεται σε αυτό το είδος φθαρμένου αρχοντικού.»

Με πληροφορίες από το Billboard.com